Soňa Vanovčanová Rôzne Správy Video

MUŽI ZÁKONA VYZÝVAJÚ: Za volant radšej nesadajte!

Vzhľadom na poveternostné podmienky polícia žiada vodičov o využitie iných dopravných prostriedkov, než autá. Poľadovica má pokračovať.

Zdroj: Dnes24.sk

Vzhľadom na avizované poveternostné podmienky na utorok 15. januára polícia v Žilinskom kraji vyzýva vodičov, aby pokiaľ to nie je nevyhnutné, sa na cestu nevydávali alebo na prepravu využili iný druh prepravy, napríklad železničnú.

Situácia v pondelok večer bola najviac komplikovaná na ceste I/11 medzi Žilinou a Čadcou, kde sa vytvárala poľadovica, ktorá spôsobila niekoľkohodinovú súvislú kolónu vozidiel. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová. „Policajti pokiaľ to šlo odstavovali nákladnú dopravu a rozpúšťali vzniknuté kolóny. Premávku komplikovali aj vzniknuté škodové udalosti v kolónach. Nakoľko poveternostné podmienky na cestách v kraji boli obdobné, nebola možná obchádzková trasa,“ uviedla policajná hovorkyňa.

„Polícia preto odporúča vodičom sledovať aktuálnu predpoveď počasia a nepodceňovať výstrahy. Pokiaľ sa na cestu vyberiete, jazdite opatrne, pribaľte si do auta aj tekutiny a najmä majte v nádrži dostatok pohonných látok,“ zdôraznila Balogová.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM