Michal Demjanovič Futbal

MŠK Žilina sa po zápase stala jesenným majstrom: Séria 11 zápasov bez prehry

Lídri zo Žiliny v sobotňajšom šlágri 17. kola zdolali doma bratislavský Slovan 2:1. Pred druhou Podbrezovou majú 2. kola pred koncom 7 bodový náskok.

Ilustračný obrázok k článku MŠK Žilina sa po zápase stala jesenným majstrom: Séria 11 zápasov bez prehry
6
Galéria
Zdroj: TASR

Futbalisti žilinského lídra Fortuna ligy 2016/2017 v sobotňajšom šlágri 17. kola zdolali doma bratislavský Slovan 2:1. Po súboji historický najúspešnejších slovenských klubov prezimujú ako jesenný kráľ. Pred druhou Podbrezovou majú náskok dve kolá pred koncom jesennej časti sedem bodov, pred tretím Slovanom dokonca 12. Zverenci trénera Adriána Guľu ťahajú sériu 11 ligových zápasov bez prehry.

Gólový prvý polčas

Šláger kola a súboj lídra súťaže s tretím klubom tabuľky sa začal pred slušne zaplneným hľadiskom štadióna pod Dubňom opatrne. V 20. minúte si tribúny prvý raz zakričali gól, keď spätnú prihrávku v 16-ke premenil strelou z 12-tich metrov na úvodný gól kapitán Žiliny Škvarka. Hneď vzápätí mal na opačnej strane gól na kopačke Čavrič, jeho pokus však letel tesne vedľa ľavej žrde.

V 25. minúte však Slovan vyrovnal zásluhou Priskina, jeho pokus spoza veľkého vápna tečoval Holúbek a Volešák bol bezmocný. Žilinčania si náskok vzali späť už o dve minúty, keď Hlohovský parádne trafil z priameho kopu spoza 16-ky rovno do pravej šibenice Muchovej brány. Žilina po druhom góle prevzala iniciatívu, snažila sa o ďalší gól, ale vyloženú šancu si nedokázala vytvoriť.

V druhom polčase už tempo hry nebolo také vysoké ako v prvom dejstve. V 50. minúte mohol skórovať Haskič, ale jeho hlavičke chýbali do siete centimetre. Žilinčania mali síce loptu viac na kopačkách, šancí však výrazne ubudlo. Naopak, pribudlo faulov, nervozity a žltých kariet. Hráči oboch tímov sa dostávali iba k strelám z diaľky, čistú šancu si nevedelo vypracovať ani jedno mužstvo. V nadstavenom čase hostia napriek snahe už nedokázali na Žilinu nič vymyslieť, a tá tak oplatila Slovanu prehru z prvého vzájomného duelu.

Hlasy po zápase:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Zápas mal nadštandardnú úroveň nielen z pohľadu emócie a diváckej kulisy, ale aj z pohľadu herného výkonu oboch tímov. Slovan nás dostatočne preveril najmä v druhom polčase, ukázal nám, že sa máme kam posúvať, a to je na tom to najkrajšie. Navyše sme zápas vyhrali. Víťazstvo si vážime, ale nerodilo sa ľahko, pretože Slovan podal veľmi solídny výkon. Podstatné je, že sa učíme vyhrávať takéto zápasy a s tým rastie naša sila. Gratulujem chlapcom, ďakujem fanúšikom za neustálu celozápasovú podporu. Sme v situácii, ktorá je na jeden deň fantastická, ale v pondelok budeme opäť pracovať.“

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: „Musím povedať, že som hrdý na svoj tím. Odohrali sme výborný zápas, jeden z najlepších v poslednom období. Prišli sme po siedmich víťazných zápasoch do Žiliny hrať futbal. Hrali sme proti najlepšiemu tímu na Slovensku, tímu, ktorý má mnoho automatizmov, vie hrať krásny futbal, ale my sme ho chceli hrať tiež. Som tréner, ktorý chce, aby jeho tím hral viac dopredu ako bránil. Dostali sme dva góly, prehrali sme, ale pre divákov to bol dobrý zápas. Musíme teraz pripraviť tím na zostávajúce dva ťažké zápasy, v ktorých chceme získať body. Gratulujem súperovi k takisto výbornému výkonu.“

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM