Krimi

Mladík (18) to dostal nožom priamo do ruky a chrbta: Obvinený (19) si môže posedieť až 10 rokov

Podľa polície 19-ročný mladík po hádke bodol do ruky a chrbta o rok mladšieho Kysučana. Po incidente polícia obvineného vypátrala. Jemu, pretože nôž mal smerovať na dôležitý orgán, hrozí väzba až na 10 rokov. Napadnutý mladík bol prevezený do nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Mladík (18) to dostal nožom priamo do ruky a chrbta: Obvinený (19) si môže posedieť až 10 rokov
Zdroj: Policajný zbor SR

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil 19-ročného muža (z okresu Kysucké Nové Mesto )z trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

„Obvinený muž ešte v piatok ráno na ulici v Kysuckom Novom Meste najskôr fyzicky napadol 18-ročného muža. Následne ho jeden krát bodol nožom s dĺžkou čepele 10 cm do ruky a jeden krát do oblasti chrbta. Po čine z miesta odišiel na motorovom vozidle Škoda. Polícia okamžite po prijatí oznámenia o tejto udalosti rozbehla pátranie po útočníkovi aj vozidle,“ informoval policajný hovorca Radko Moravčík.

Za krátky čas policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Kysucké Nové Mesto obvineného muža vypátrali v blízkej obci a predviedli ho na policajný útvar. Napadnutý muž bol po útoku prevezený na ošetrenie do nemocnice, kde zostal hospitalizovaný s doposiaľ presne nezistenými zraneniami.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. Ten bol akceptovaný a obvinený je stíhaný väzobne. Pretože útok nožom smeroval na dôležitý orgán obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM