Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Mesto Žilina začalo s čistením ciest po zime: Žiada o súčinnosť

Samospráva vzhľadom na priaznivé počasie začala s jarným upratovaním. Cesty a chodníky je potrebné vyčistiť od zimných posypov, no často sa pri tom naráža na prekážky.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Žilina začalo s čistením ciest po zime: Žiada o súčinnosť
Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok 4. marca 2019 sa v uliciach Žiliny začalo s čistením miestnych ciest a chodníkov od zimného posypu. Čistenie odštartovalo v centre mesta a následne sa bude postupovať na jednotlivé sídliská i do mestských častí. Informovala o tom hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

Ako uviedla hovorkyňa, snahou žilinskej radnice je v čo najkratšom čase vyčistiť celé mesto. Samospráva však podľa nej naráža na problém v podobe neohľaduplných vodičov, ktorí nerešpektujú prenosné dopravné značenia a nechávajú svoje autá odstavené na miestach aj napriek zákazu.

„Spoločnosť, ktorá pre mesto zabezpečuje čistenie ciest nemá kompetencie dať autá odtiahnuť alebo neohľaduplných vodičov pokutovať. Preto žiadame obyvateľov, ako aj návštevníkov Žiliny o súčinnosť a rešpektovanie prenosných dopravných značení, v opačnom prípade nie je možné zabezpečiť dôkladne čistenie ciest,“ zdôraznila hovorkyňa.

„Radi by sme vyzvali všetkých aktívnych obyvateľov mesta, jednotlivé bytové družstvá, domovníkov, či správcov budov, ktorí vedia zariadiť uvoľnenie miestnych ciest a parkovísk v okolí ich nehnuteľností a bytových objektov, aby kontaktovali spoločnosť, ktorá pre mesto zabezpečuje čistenie ciest na tel. čísle 0915 872 305 (p. Jana Korčeková) a dohodli si deň, kedy bude možné vykonať čistenie. Veríme, že súčinnosť obyvateľov výraznou mierou pomôže aby sme dosiahli požadovaný efekt,“ vyzýva v mene žilinskej Radnice Barbora Zigová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM