Jozef Legéň Správy

Mesto sa pustilo do veľkých jarných prác: Opravili sa cesty a chodníky, pribudli vyznačené parkovacie miesta

Žilinská mestská samospráva sa po skončení zimnej sezóny pustila v uplynulých aprílových týždňoch do jarného čistenia a opráv ciest a chodníkov. Z viacerých komunikácií zmizli nepríjemné výtlky, poruchy odvodňovania, kamennej dlažby, obrubníkov a pribudli vyznačené parkovacie miesta.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa pustilo do veľkých jarných prác: Opravili sa cesty a chodníky, pribudli vyznačené parkovacie miesta
Zdroj: Dnes24.sk

Odbor dopravy Mestského úradu v Žiline v posledných dňoch riadil viaceré opravy ciest a chodníkov, čím zabezpečil vyššiu bezpečnosť cestnej premávky a zlepšil pohodlie chodcom. „V týchto aktivitách bude Mesto pokračovať aj naďalej v najbližších mesiacoch v rámci svojich finančných možností a v závislosti od priaznivého počasia,“ informuje hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Opravili sa výtlky

Mesto Žilina informuje občanov, že Odbor dopravy Mestského úradu v Žiline zabezpečil nevyhnutné opravy výtlkov recyklérom na uliciach: Alexyho, Komenského, Internátnej, Vysokoškolákov, Osikovej, Nižedvorskej, Horskej a Čulenovej. Oprava výtlkov po zimnej údržbe, i keď tohtoročná zima bola veľmi mierna, prispeje k vyššej bezpečnosti a lepšej plynulosti cestnej premávky.

Bezbariérový priechod

S príchodom jari bolo možné vykonať opravu Kasselského obrubníka na zastávke MHD Štefánikovo námestie a tiež odstrániť poruchy kamennej dlažby v pešej zóne na uliciach Makovického, Bottovej, Štúrovej a na Mariánskom námestí. Na Hlinkovom námestí sa odstránili poruchy v odvodňovacích mriežkach, aby v prípade výdatného dažďa bola odvádzaná voda z námestia.

Na križovatke ulíc Veľká okružná a Vojtecha Spanyola bol vybudovaný bezbariérový priechod pre chodcov, ktorý ocenia najmä naši seniori. Ďalej bolo vybudované odvodnenie chodníka v prepojení ulíc Kmeťa a Hollého. Na Kmeťovej ulici boli taktiež opravené schody. Vyasfaltoval sa vjazd do Parku Ľudovíta Štúra na Bôriku z Tajovského ulice.

Prvá etapa budovania parkovacích miest

V mesiaci apríl sa vykonali práce aj na Vlčincoch. Opravené boli chodníky na uliciach J. Vojtaššáka a E. Nécseya. Na Poštovej ulici bol zhotovený dláždený chodník k cykloprístrešku. Opravil sa obklad v podchode medzi ulicami Nanterská a Matice slovenskej.

V Považskom Chlmci na Horskej ulici sa vybudovalo odvodnenie. Vo Vraní sa zatrubnil miestny potok. Na celom území mesta prebehlo strojné čistenie ciest a vyčistili sa aj uličné vpuste a rigoly.

Mesto Žilina pristúpilo v mesiaci apríl k plneniu prvej etapy predsavzatí ohľadne budovania parkovacích miest. Na sídlisku Hájik bolo vyznačených 1243 parkovacích boxov vodorovným dopravným značením, ktoré prispejú k disciplinovanému parkovaniu, čím sa zvýši počet parkovacích miest.

Jar umožnila realizovať plány odboru dopravy
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM