Michal Demjanovič Samospráva

Martin Kapitulík detailne o Solinkách: Aký tu je najväčší problém?

Solinky sú druhé najväčšie sídlisko v Žiline. Za túto mestskú časť boli zvolení viacerí poslanci. Spravili sme rozhovor s Martinom Kapitulíkom. Pozrite si, ako to vidí on.

Ilustračný obrázok k článku Martin Kapitulík detailne o Solinkách: Aký tu je najväčší problém?
Zdroj: Dnes24.sk

Volebný obvod č.3 tvoria Solinky. Ako poslanci zaň zodpovedajú Jozef Badžgoň, Ľubomír Bechný, Martin Kapitulík, Peter Cibulka a Miroslav Sokol. S najmladším z nich sme sa porozprávali o situácii v tejto časti Žiliny.

Skúste nám priblížiť dianie vo vašom volebnom obvode za posledné obdobie…

Solinky momentálne žijú najviac asi rekonštrukciou chodníkov. Som rád, že roky našej práce ukázali reálne výsledky. Už v minulom roku prešiel môj poslanecký návrh a podarilo sa nám na rekonštrukciu schváliť 300 000 eur. Dnes reálne beží rekonštrukcia chodníkov na jednotlivých sídliskách a mestských častiach.

Musím však byť aj trochu kritický, kedže celý proces trvá veľmi dlho a je mi ľúto, že práce meškajú aj napriek tomu, že prostriedky sme nato schválili už v minulom roku. Celý proces rekonštrukcie pozorne sledujeme a preto môžem povedať, že nie sme spokojný ani s kvalitou vykonávaných prác. Veríme však, že vo výsledku, budú ľudia spokojný s peknými novými chodníkmi, ale chce to ešte veľa práce.

Aká je vaša priorita pre najbližšie obdobie?

Priority by som rozdelil do dvoch skupín. Jednou sú priority nášho mesta ako celku a sú priority, ktoré sa týkajú sídliska Solinky. Čo sa týka sídliska Solinky, tak sú to samozrejme chodníky, verejné osvetlenie a venujeme sa aj zeleni.

Jednou z priorít je aj križovatka na Borovej ulici pri drevenej krave.

Pravidelne s mojimi kolegami komunikujeme s vedením mesta o riešení tejto križovatky. Veľmi silné slovo k tomu povie aj dopravný generel mesta Žilina. Dodnes, napriek našej požiadavke a napriek tomu, že ide o dovolím si povedať kľúčový problém Soliniek, kde každý deň kolabuje doprava sme od mesta nedostali konkrétny návrh riešenia, ktorý by túto situáciu riešil.

Druhým spektrom sú celomestské problémy. Teraz rezonuje možnosť získať späť do majetku mesta športovú halu. Je to návrh, s ktorým som prišiel aj s mojimi kolegami poslancami. V decembri budeme schvaľovať rozpočet mesta na rok 2017, kde verím, že sa nám podarí zakomponovať viacero priorít, ktoré máme či už na obvode, alebo v celom meste. Verím, že výsledkom bude konštruktívny kompromis rozpočtu, ktorý bude riešiť veci, ktoré Žilinu naozaj trápia.

Mestský poslanec je samozrejme v každodennom styku s obyvateľmi, ktorí bývajú v jeho štvrti. Akí sú teda samotní ľudia, ktorí žijú vo vašom volebnom obvode?

„Solinkári“ sú takisto ako aj ostatní Žilinčania veľmi príjemný ľudia. Som rád, že sa zaujímajú o to, čo sa deje na sídlisku Solinky ale aj o dianie v Žiline.

Obracajú sa na vás s problémami priamo ľudia?

Denne mám niekoľko emailov, alebo telefonátov, kde sa s ľuďmi rozprávam o problémoch, ktoré ich trápia. Po väčšine sa nám darí tieto problémy riešiť. Verím, že ľudia budú stále aktívnejší a tým pádom budeme môcť byť aj my, pri riešení ich problémov, ktoré ich trápia. Veď nato tu sme, aby sme riešili problémy nášho mesta.

Opíšte nám aj niektoré vaše väčšie túžby ohľadom budúcnosti a vášho ďalšieho pôsobenia. Čo je pre vás dôležité?

Pre mňa je veľmi dôležité aby sa Žilina rozvíjala, aby bola mestom, v ktorom ľudia chcú žiť a vychovávať svoje deti. Taktiež aby deti mohli chodiť do pekných škôl a mohli vyrastať v peknom prostredí. Tiež aby bola mestom, kde je vytvorený priestor pre trávenie voľného času pre našich seniorov. Jednoducho, aby ľudia nechodili na sídlisko iba prespávať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM