Barbara Dallosová Správy

Leto vo februári? Meteorológovia namerali v Žiline rekordnú teplotu

Počasie, na aké v tomto období nie sme zvyknutí. Niekoľko miest vrátane Žiliny či ešte severnejších kútov Slovenska prekonalo teplotný rekord.

Ilustračný obrázok k článku Leto vo februári? Meteorológovia namerali v Žiline rekordnú teplotu
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Ešte pred nedávnom nám pod nohami vŕzgal sneh, počasie však poriadne otočilo. Slnkom zaliate ulice pripomínajú pokročilú jar a dôkazom sú aj merania odborníkov.

Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti, v stredu (24. 2.) vo viacerých slovenských mestách namerali teploty, ktoré sú bežné sú bežné na prelome marca a apríla, no koncom februára ide o extrémy.

V Žiline to bolo 19 °C. Vysoké teploty namerali aj v iných lokalitách na severe, ako napríklad v Čadci (19 °C), Lieseku (16 °C) či Oravskej Lesnej (15 °C).

Najvyššia teplota bola nameraná v Prievidzi (20 °C), vysoké teploty hlásili aj Banská Štiavnica (19 °C), Brezno (19 °C) alebo Telgárt (16 °C).

„Absolútny zimný rekord zatiaľ prekonaný nebol (Žihárec 20,6 °C v r. 2019),“ dodávajú odborníci s tým, že aj ten však môžeme zlomiť, teplé totiž majú byť i nadchádzajú­ce dni.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Žilinského kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM