Aktualizované Krimi

Prokurátor podal na súd dohodu s obvineným žilinským exsudcom

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na schválenie dohody o vine a treste s obvineným bývalým žilinským sudcom Pavlom P.

Ilustračný obrázok k článku Prokurátor podal na súd dohodu s obvineným žilinským exsudcom
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Exsudca je obvinený zo zločinu prijímania úplatku a pre korupčné delikty. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

Bývalého krajského sudcu Pavla P. zadržali v septembri v rámci policajnej akcie Plevel.

Výška trestu, ktorú navrhuje prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) obvinenému bývalému žilinskému sudcovi Pavlovi P., zohľadňuje podľa Tökölyovej mieru spolupráce, ako aj výšku úplatkov preukázaných obvinenému v predmetnom konaní, ktoré je vymedzené skutkovými okolnosťami trestného stíhania.

„U obvineného ide o osobu, ktorá sa významnou mierou podieľa na objasňovaní korupčnej trestnej činnosti v justícii, pričom svoju trestnú činnosť priznáva. Navyše, je osobou, ktorá priamo usvedčuje páchateľov v inej súvisiacej trestnej veci týkajúcej sa korupcie v justícii, a zároveň je spolupracujúcou osobu v iných trestných konaniach,“ povedala hovorkyňa.

Medzi väzobne stíhanými v rámci akcie bol aj žilinský okresný sudca Daniel B. Príslušníci NAKA zadržali v rámci akcie pôvodne 11 osôb. Medzi zadržanými bola aj bývalá predsedníčka Krajského súdu v Žiline Eva K., ktorú prepustili bez obvinenia na slobodu. Zadržaná bola však opäť v rámci tohtoročnej januárovej akcie Plevel 2 a je stíhaná od februárového rozhodnutia NS SR väzobne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

FOTO: Sudca zobral všetkých obvinených z akcie Plevel do väzby
14
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM