Kultúra

Kultúra je späť! V Dome umenia Fatra nás čakajú pôsobivé májové zážitky

Po roku prináša žilinský orchester opäť zaujímavý program. Koncerty však budú sprevádzať prísne hygienické opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Kultúra je späť! V Dome umenia Fatra nás čakajú pôsobivé májové zážitky
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Štátny komorný orchester (ŠKO) Žilina odohrá v Dome umenia Fatra 13. mája orchestrálny koncert Hudba spája kontinenty a 27. mája orchestrálny koncert Leoš Svárovský a priatelia, ktorý bude mať reprízu 28. mája. Informovala o tom Petra Kovačovská z ŠKO Žilina.

Dvojica koncertov

Koncert Hudba spája kontinenty odohrá ŠKO Žilina pod taktovkou indického dirigenta Debashisha Chaudhuriho. „Po roku prináša opäť zaujímavý program, v ktorom prepája s výdatnou pomocou skvelých sólistov zdanlivo vzdialené kultúry rôznych kontinentov do príťažlivého programového celku,“ uviedla Kovačovská.

Druhý orchestrálny koncert je venovaný okrúhlemu jubileu čestného šéfdirigenta ŠKO Leoša Svárovského. „Doteraz s ŠKO uskutočnil vyše 260 koncertov a narodeniny oslávi so svojím obľúbeným orchestrom a sólistami,“ doplnila Kovačovská.

Platia opatrenia

Na koncertoch budú platiť pravidlá podľa kultúrneho semafora a podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. „Maximálna kapacita Domu umenia Fatra je 150 návštevníkov. Na koncertoch sa musia preukázať potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 24 hodín alebo negatívnym výsledkom RT-PCR/LAMP testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín. Negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 je možné nahradiť potvrdeniami podľa vyhlášky ÚVZ SR,“ vysvetlila Kovačovská.

„Koncerty trvajú zhruba 70 minút a budú sa konať bez prestávky. Návštevníci sú povinní mať počas celého pobytu v Dome umenia Fatra prekryté dýchacie cesty respirátorom. Priestory rovnako ako dotykové plochy v interiéri sú pravidelne dezinfikované. Vo foyeroch sú rozmiestnené prístroje na dezinfekciu rúk, v koncertnej sále je zabezpečené pravidelné vetranie a vzduch čistia aj germicídne žiariče,“ dodala Kovačovská.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM