Jozef Legéň Šport

Kto zastaví Sagana? Peter zabojuje na Okolo Alberty o celkové prvenstvo

Žilinského rýchlika Petra Sagana čakajú v rámci prípravy na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v závere septembra vo Florencii, ďalšie zámorské etapové preteky. Od utorka sa postaví dvojka súčasného rebríčka UCI na štart podujatia Okolo Alberty.

Ilustračný obrázok k článku Kto zastaví Sagana? Peter zabojuje na Okolo Alberty o celkové prvenstvo
Zdroj: TASR

Po náročných USA Pro Challenge je kanadské podujatie profilom jednoduchšie a Sagan by mohol útočiť nielen na etapové víťazstvá a dres víťaza bodovacej súťaže, ale aj na popredné celkové umiestnenie.

Cyklisti sa budú musieť vyrovnať so silným bočným vetrom, ktorý bude asi rozhodujúci, keďže stúpania nie sú dlhé a ťažké. „Vrchy nebudú až také dôležité. Trať pripomína tie v Belgicku, Holandsku či severnom Francúzsku,“ uviedol jeden z autorov trate, prvý severoamerický držiteľ žltého trička na Tour de France Alex Stieda.

Preteky sa začnú technickým prológom na 7,8 km v Edmontone. Nasledovať bude päť etáp. Organizátorom urobili škrt cez rozpočet nedávne povodne, pre ktoré museli upraviť trať. Okolo Alberty vyvrcholí v nedeľu v Calgary. Okrem Petra Sagana sa na premiérovom podujatí kategórie 2.1 kalendára UCI predstavia aj víťaz Tour de France 2011 Cadel Evans, prvý muž Giro d´Italia 2012 Ryder Hesjedal, David Zabriske, David Millar, Robert Gesink či Christian Vande Velde.

Petra Sagana po pretekoch Okolo Alberty čakajú ešte jednorazové podujatia WorldTour v Québecu a Montreale a potom majstrovstvá sveta.

foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM