Igor Petrík Samospráva

Končí obdobie nezhôd? Mládežnícky hokej bude patriť mestu

Žilinskí poslanci schválili uznesenie, na základe ktorého bude mládežnícku organizáciu hokejového klubu MsHK Žilina vlastniť mesto. Tento krok má zabrániť obavám o mládežnícky hokej, kvôli zlej finančnej situácii hokejového klubu.

Ilustračný obrázok k článku Končí obdobie nezhôd? Mládežnícky hokej bude patriť mestu
Zdroj: Dnes24.sk

O odkúpení podielu MsHKM Žilina, s.r.o., mládežníckej organizácie hokejového klubu MsHK Žilina, a.s., rozhodli na pondelkovom rokovaní poslanci mestského zastupiteľstva. Mesto Žilina sa tak stane 100 percentným vlastníkom firmy vychovávajúcej mládež. Dôvodom je zlá finančná situácia v MsHK Žilina.

„Končí obdobie nezhôd medzi rodičmi a manažmentom MsHK. Takto bude financovanie úplne jasné a prehľadné. Nikto už nebude môcť naťahovať ruku na peniaze, ktoré patria mládeži,“ povedal poslanec Peter Durmis.

Za oddelenie mládežníckej časti hlasoval i Marián Zrník. „Z toho dôvodu, že komunikujem pravidelne a poznám rodičov, ktorý majú v MsHKM svoje deti. Báli sa najmä toho, že keď sa MsHK dostane do problémov, do konkurzu, tak by následky znášali aj mládežníci,“ povedal poslanec.

Peter Fiabáne, nezávislý poslanec a prezident Klubu plaveckých športov Nereus Žilina si myslí, že situácia v Žiline je špecifická, a vôbec by sa nemusela riešiť, keby sa obe strany vedeli dohodnúť. „MsHK má inú predstavu, ako by malo MsHKM fungovať. Sú to mestské kluby, kde do toho vstupuje politika veľmi neprimeraným spôsobom,“ povedal. „Môj názor je, nech zimný štadión spravuje mesto, nech má svojho riaditeľa, technický personál, ktorí sa bude o jeho chod starať. Ostatní nech sú v prenájme. Hokejisti, krasokurčuliari. Samozrejme, podmienky, aké si dohodnú, môže mesto ovplyvniť,“ doplnil

Čítajte tiež: Žilina podľa primátora môže získať až 750 000 € na osvetlenie: Má to však háčik!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM