Zuzana Gadušová Správy

Komunálne voľby už klopú na dvere: Akých primátorov zažila Žilina od roku 1991?

Komunálne voľby sa už blížia. Tak ako každé štyri roky, aj tento rok si budeme voliť primátora nášho mesta. K volebným urnám sa vydáme v sobotu 15. novembra. Akých primátorov sme už doteraz zažili? Pripomeňte si to spolu s nami.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby už klopú na dvere: Akých primátorov zažila Žilina od roku 1991?
Foto: Jozef Legéň / Zdroj: Dnes24.sk

Naše mesto Žilina, nazývané aj perla na Váhu zažilo od roku 1991 len pár primátorov. V tomto roku prešla aj naša Mestská radnica veľkou rekonštrukciou. Spolu je to šesť volebných období od roku 1991, počas ktorých si primátorskú stoličku obsadili len traja páni.

Toto je prehľad primátorov v Žiline od roku 1991. V tomto roku bol za šéfa nášho mesta zvolený Ján Slota. Žilinu riadil až štyri volebné obdobia, ktoré tvoria neuveriteľných šestnásť rokov. Do roku 2006. Vtedy ho na poste prvého muža mesta vystriedal Ivan Harman. Ten si kreslo žilinského primátora udržal len jedno volebné obdobie od roku 2006 do roku 2010.

Momentálne máme primátora Igora Chomu, ktorý kandiduje aj do ďalšieho volebného obdobia. Spolu s ním kandiduje aj exprimátor Ján Slota, Róbert Kašša, Peter Belinský, Igor Ryban, Martin Barčík, Eva Lajčiaková, Peter Ondák, Zdenka Radolcová a Štefan Comorek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM