Igor Petrík Rôzne

Keď si s kamarátmi chcete vyraziť do mesta... 3 podniky v Žiline, do ktorých sa oplatí zavítať

Takmer každý si rád zájde posedieť s partiou kamarátov do mesta. A očakáva, že to bude stáť za to. Aj v Žiline sa nájdu zaujímavé podniky, ktoré lákajú kvalitnými službami, ale aj čímsi navyše. Majú v sebe akési čaro priestoru. Ktoré zaujali nás?

Ilustračný obrázok k článku Keď si s kamarátmi chcete vyraziť do mesta... 3 podniky v Žiline, do ktorých sa oplatí zavítať
Zdroj: Dnes24.sk

Café-bar, Stanica Žilina – Záriečie

Náš výber otvárame podnikom Café – bar na Stanici Žilina – Záriečie, ktorá sa môže popýšiť skutočne originálnymi priestormi. Vznikol z malého baru na peróne, ktorý bol po redizajne zväčšený na celú bývalú čakáreň, takže dnes sa tu zmestí aj vyše 100 ľudí. Ku kaviarni patrí tiež oplotená záhradná terasa. V kaviarni sa nefajčí a okrem iného ponúka free WI-FI bez hesla.

Ochutnať tu môžete čapované pivá od Černej hory – nefiltrovanú 10-ku Sklepní, 12-ku Ležák i 14-ku Kvasar – a vo fľaškách od rovnakej značky môžete ochutnať okrem klasických pív aj ďalšie pivá a špeciály. V ponuke nechýba čapovaná kofola a v chladničke nájdete všetky džúsy a ďalšie nealkoholické nápoje. Vybrať si taktiež môžete z dobrých káv, v ponuke je i víno, rovnako alkohol od najlacnejšej železničiarskej vodky až po drahé koňaky a whisky.

Martin's Irish Pub

V našom výbere sa ocitol aj Martin's Irish Pub. Ako názov napovedá, jedná sa o štýlovo vybavenú reštauráciu s členitým interiérom na spôsob írskych pubov. Nachádza sa v širšom centre Žiliny a ak sa do nej rozhodnete zavítať výhodou je, že parkovať môžete bezplatne priamo pred budovou.

Či už prídete s partiou kamarátov, alebo vo dvojici, vyberať môžete z ponuky grilovaných jedál, kvalitných steakov, cestovín, či chutných dezertov. Alebo z denného menu vo výhodných cenách. Nápojový lístok obsahuje všetko, čo by ste mali v pube nájsť. Od aperitívov, cez brandy, koňaky, whisky až po nealkoholické nápoje. Ochutnať môžete i kvalitnú taliansku kávu. Pridanou hodnotou podniku je určite terasa, súčasť reštaurácie, prevádzkovaná celoročne. A WiFi pripojenie na internet zdarma.

Special Junior Pub

V našom výbere figuruje aj nielen ľuďom zo sídliska Hliny dobre známy Junior Pub. Špecifický tým, že je zároveň pivárňou, ale tiež reštauráciou a pizzériou. Na svoje si tu príde milovník zlatého moku, aj gurmán.

V jeho priestoroch nájdete predajňu s ponukou exkluzívnych pív, pivárských špecialít a vín z celého sveta. Priamo na mieste si môžete načapovať sudové vína, ktoré sú rovnako v ponuke. Hladoši môžu vyberať nielen z jedálneho lístka ale i denného menu za prijateľné ceny. Smolu však majú fajčiari, priestor podniku je úplne nefajčiarsky.

Foto: Stanica Žilina-Záriečie, Martin's Irish Pub

Kam si vyraziť s kamarátmi? 3 podniky v Žiline, ktoré stoja za to!
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM