Soňa Vanovčanová Kultúra

Kam vo sviatok v Žiline a okolí? Tieto Štefanské zábavy na vás čakajú

Po dňoch pokoja prichádza 2. sviatok vianočný, s ktorým sa už tradične spájajú dedinské zábavy. Ak ešte nie ste rozhodnutí, kam sa zabaviť, v Žiline a blízkom okolí bude štefanských zábav hneď niekoľko.

Ilustračný obrázok k článku Kam vo sviatok v Žiline a okolí? Tieto Štefanské zábavy na vás čakajú
Zdroj: TASR

Už v minulosti sa ľudia tešili na 2. sviatok vianočný. Nielen preto, že bol zárukou veselosti, návštev a rodinných stretnutí, ale aj tanečných zábav, ktoré organizovali najmä mládenci so svojim richtárom.

V mestách chodili od sviatku sv. Štefana do Troch kráľov potulní bábkari, mládenci i deti zo sirotincov a hrali biblické hry. V kostoloch zneli chrámové orchestre, spievali cirkevné zbory, stretávali sa známi, večer bývali obľúbené štefanské zábavy, ktoré pretrvali dodnes.

Kam sa teda môžete ísť zabaviť na Štefana? Nuda nebude v Žiline a ani v okolitých obciach. Náladu vám vylepšia ľudové zábavy či diskotéky a program, ktorý si podniky pripravili.

Štefanská Oldies zábava u Joža

Od 17.00 hodiny začína Oldies zábava v centre mesta. Príjemnú hudbu namixuje DJ Jožo. V ponuke skvelé jedlo na objednávku, pivo i vianočný punč. Vstup je zdarma.

Štefanská zábava v Rudinke

Do tanca bude od 18.00 v Kultúrnom dome hrať skvelý Miňo DJMikko, pri ktorom určite neostane nikto dlho sedieť. Pripravená je zábava pri dobrom programe a aj rôznych súťažiach. Možnosť zakúpenia občerstvenia, bude i tombola.

Štefanská zábava v Rudine

Na zábavný štefanský večer pozýva Kaviareň Centrál v Rudine. Začína sa o 19.00 hodine, vstup je voľný, pripravená je aj kapustnica. O zábavu sa postará hudobná skupina IGMA.

Štefanská tanečná zábava v Nededzi

Podujatie organizuje Obecný športový klub Nededza, do tanca bude hrať DJ Šenkár. Začína sa o 20.00 hodine v Kultúrnom dome v Nededzi.

Štefanská s Hafnerom

Klub Kolečko pripravil zábavu nielen pre všetkých prejedených, ktorí chcú vyskákať kapustnicu, koláče aj zemiakový šalát.

Zabávať budú majster slova Tomáš Hafner v úlohe DJa, veselá východniarka a skvelá DJka Selecta Zugree a fajný DJ z ďalekej Prahy Le Petit Nicolas. Začíname o 20.00.

Štefanská zábava v Rosine

Do tanca v Rosine bude hrať Rišo Romančík. Zábava sa uskutoční v Kultúrnom dome od 20.00. Pripravené je občerstvenie i bohatá tombola.

Štefanská disco zábava v Ďurčinej

Po príjemne prežitých vianočných sviatkoch neváhajte a príďte sa zabaviť a vychutnať si varené vínko alebo skúsiť šťastie vo vianočnej tombole. Začiatok o 21.00 v Kul­túrnom dome.

Na zábave nebude chýbať obľúbená ľudová nôta či skvelá video produkcia.

Štefanská zábava v Kamennej Porube

Dobrovoľný hasičský zbor Kamenná Poruba všetkých srdečne pozýva na Štefanskú zábavu. Do tanca bude hrať hudobná skupina Bonus. Začiatok o 21.00 v Kul­túrnom dome.

Štefanská zábava v Rajeckej Lesnej

Dobrovoľný hasičský zbor Rajecká Lesná pozýva na ďalšiu skvelú párty v Rajeckej Lesnej, do tanca bude DJ echo sound. Začína sa o 21.00 v Kul­túrnom dome.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM