Tlačové správy

Jesenná dovolenka? Na talianskych ostrovoch sa okúpete aj v októbri

Niektorí si nevedia predstaviť, že by išli na dovolenku inokedy ako v júni či v júli. Možno keby ich mučili, boli by ochotní ísť aj v auguste.

Ilustračný obrázok k článku Jesenná dovolenka? Na talianskych ostrovoch sa okúpete aj v októbri
Zdroj: TASR

A potom sú takí, ktorí sa celé leto tešia na september a oddych pri mori. Dovolenka v Taliansku je na to ideálna, pretože na talianskych ostrovoch sa okúpete aj v októbri. Tu sú štyri ostrovy, do ktorých sa zamilujete okamžite po tom, čo na ne vkročíte.

Sicília

Najväčší ostrov v Stredozemnom mori je zároveň najväčším ostrovom Talianska. Vďaka veľkosti Sicílie si môžete užiť dovolenku akú len chcete – ležať len na pláži, spoznávať históriu miest a mestečiek, vyraziť do prírody alebo si z tohto namiešať skvelý koktail. Medzi najobľúbenejšie mestečká, ktoré majú históriu, pláže a príroda je od nich iba kúsok, je Trapani. Ak si plánujete dovolenku po vlastnej ose, poteší vás fakt, že nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair sem lieta z Bratislavy. A pikoška na záver – Sicíliu prezývajú aj Ostrov slnka, takže sa opálite aj v októbri.

Sardínia

Druhým najväčším talianskym ostrovom je Sardínia, ktorú prezývajú aj Karibik Európy. Krásne pláže, unikátne talianske víno, čarovné dedinky učupené na úpätí kopcov a vôňa grilovaných rýb a čerstvého ovocia miešajúceho sa s morským vzduchom vám ukradne srdce. Tak ako to dokázala aj s hollywoodskymi celebritami – na Sardínii môžete stretnúť napríklad Rihannu, Rickyho Martina či Kylie Minogue. Veľa známych osobností tu má aj svoje vily, v ktorých žijú. A keď navštívte pobrežie Costa Smeralda či La Maddalena, pochopíte prečo.

Lipari

Lipari je najväčším vulkanickým ostrovov z Liparského alebo aj hovorovo Eolského súostrovia. Už len to, že je vulkanického pôvodu, robí z neho výnimočné miesto, kde aj slnko svieti krajšie a víno lepšie chutí. Vďaka svojmu pôvodu sú Liparské ostrovy ideálne na potápanie a šnorchlovanie – krištáľovo čistá voda, zálivy bohaté na život a na jeseň takmer žiadni turisti. A ak bude jesenné slnko príliš pokúšať, môžete sa ukryť v úzkych uličkách bielych mestečiek ako Canneto, Lipari či Acquacalda.

Capri

Ostrov Capri má výrazné postavenie v mytológii, pretože práve na útesy tohto ostrova lákali zvodné sirény námorníkov so svojimi loďami. Ktovie, čo sem prilákalo rímskeho cisára Tibéria, ale asi to bola charizma tohto ostrova. A práve jeho dom Villa Jovis je obrovskou atrakciou. Ak máte radšej prírodne krásy, navštívte modré jaskyne Blue Grotto, ktoré sú prístupné iba na lodi. Tyrkysové more a čisté pláže sú už len príjemným bonusom.

Tak čo, ktorý z týchto ostrovov sa vám najviac páči? Alebo máte tip na iný?

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM