Rôzne

Igor Choma prehovoril o jeho vzťahu k Facebooku: Takto sa primátor zachová, keď zbadá vulgárny status

Sociálne siete sa stali súčasťou života aj veľkého množstva Žilinčanov. Výnimkou nie je ani primátor Žiliny Igor Choma. Pre náš web povedal, ako reaguje na vulgárne statusy, či napríklad aj to, prečo vlastne začal Facebook využívať.

Ilustračný obrázok k článku Igor Choma prehovoril o jeho vzťahu k Facebooku: Takto sa primátor zachová, keď zbadá vulgárny status
Zdroj: TASR

Facebook je fenomén posledných rokov, ktorý neobchádza ani politikov. Preto nás zaujímalo, aký vzťah k sociálnym sieťam má prvý muž Žiliny Igor Choma.

Žilinský primátor nám prezradil, že s Facebookom pracuje už niekoľko rokov, no aktívne začal až pred piatimi rokmi. „Pracujem s Facebookom už niekoľko rokov, aktívne som začal na ňom komunikovať v roku 2010,“ povedal Igor Choma.

Keďže je to už nejaký ten rôčik, zaujímalo nás tiež, aký bol dôvod, že začal sociálnu sieť využívať. „Snaha využiť všetky možné prostriedky na komunikáciu s občanmi, teda aj sociálne siete,“ priblížil primátor.

Stáť na čele samosprávy určite nie je jednoduché, je s tým spojené množstvo povinností a najmä, vyžaduje si to množstvo času. Preto sme sa pýtali, či primátor často komunikuje pomocou sociálnej siete a či odpovedá na správy osobne, alebo sa o to niekto stará. „Nie, o moje sociálne siete ako aj o odpovede sa nikto nestará, na všetky otázky odpovedám vždy sám,“ povedal prvý muž mesta.

Keď niekto vedie mesto, musí počítať aj s kritikou. Niekedy aj s vulgarizmami. Zvlášť sociálne siete, vďaka svojej anonymite, sú ideálnym miestom práve na takéto prejavy. Igora Chomu sme sa teda opýtali, ako zvláda napríklad vulgárne statusy. „Nereagujem na ne, respektíve ich ignorujem, …bez komentára,“ odpovedal primátor.

Pretože dnes nie je nič výnimočné, ak má človek viac profilov na Facebooku, chceli sme vedieť, koľko ich má Igor Choma. „Dva – jeden primátorský a jeden súkromný,“ povedal Choma: „Okrem toho je tu Facebook mesta,“ doplnil.

Mohlo by vás zaujímať:

Najnovšia analýza hovorí jasnou rečou: Spomedzi 50 najväčších miest má najvyšší dlh Žilina

Pekné uznanie pre Žilinu: Zabodovala v národnej súťaži Európsky týždeň mobility 2015

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM