Igor Petrík Hokej

Hosťujúca posila v kádri vlkov: Kanadský útočník chce so Žilinou len víťazné stretnutia

Nová posila v tíme vlkov, hosťujúci kanadský útočník, ktorý sa pod Dubňom predstaví v piatok proti Zvolenu čo-to prezradil o svojich ambíciach v žilinskom drese.

Ilustračný obrázok k článku Hosťujúca posila v kádri vlkov: Kanadský útočník chce so Žilinou len víťazné stretnutia
Zdroj: TASR

V utorok sme informovali o novej posile v kádri vlkov, 24-ročnom kanadskom útočníkovi Loiusovi Leblancovi (na fotografii vpravo). Hráč so skúsenosťami z NHL v drese Montrealu prišiel do Žiliny na hosťovanie z bratislavského Slovana a v piatok nastúpi v zápase proti Zvolenu. „Slovan šiel na trip do Ruska, kde ja ešte nemám vybavené víza. Tímu sa darilo a zbieral body. Prišla možnosť hrať v Žiline a som tu,“ povedal pre klubový web Kanaďan, ktorý sa už v utorok podvečer zúčastnil krátkeho tréningu s ďalšími 11-timi korčuliarmi.

„Cítim sa tu v pohode, prišiel som hrať hokej. Ide o krátke obdobie, aby som sa rozohral. Vidím to tak, že odohrám za Žilinu tri zápasy a potom sa uvidí,“ doplnil LeBlanc: „Budem rád, ak strelím nejaké góly. Verím, že dostanem priestor na ľade, zahrám si presilovky a naberiem zápasovú prax. Rovnako chcem, aby som zažil v žilinskom drese len víťazné stretnutia,“ zhrnul svoje ambície.

Ako však dodal, o úrovni slovenskej Tipsport ligy veľa nevie, informácie má len od svojho krajana z Nitry: „David Laliberté mi hovoril, že liga má svoju kvalitu a hrajú sa zaujímavé stretnutia. Sám som zvedavý a teším sa už teraz na piatkový duel proti Zvolenu,“ uzavrel LeBlanc.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM