Michal Demjanovič Hokej

Hokejisti Žiliny potrebujú zajtra bodovať: V prípade výhry sa odrazia od dna

Vlci sa v najbližšom zápase stretnú s hokejistami z Popradu. V zápase pôjde naozaj o veľa. Bojovať sa bude o aj o posledné miesto v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Žiliny potrebujú zajtra bodovať: V prípade výhry sa odrazia od dna
Zdroj: TASR

Posledné miesto

Hokejisti zatiaľ nenapĺňajú očakávania, keď sa po siedmich kolách nachádzajú na dne tabuľky. Naposledy body stratili v Košiciach. A to aj napriek tomu, že v zápase mali celkovo viac streleckých pokusov. Konečný výsledok zápasu bol 6:3 pre domácich. Po zápase sa k zápasu vyjadril aj hráč Jakub Drábek. Ten načrtol v čom by mohol byť problém žilinských hokejistov v zápasoch bodovať.

„Trápime sa v koncovke. Vypracujeme si množstvo šancí, ale nedokážeme ich premeniť. Potom tento fakt na nás doľahne, príde nervozita a hrá sa ťažšie. Je však len začiatok sezóny a ja verím, že sa budeme zlepšovať a stúpať tabuľkou vyššie.“ povedal Jakub Drábek

V podobnom duchu sa vyjadril aj Milan Jančuška, tréner MsHK Žilina: „Nie som spokojný s výsledkom, taký som si nepredstavoval. Vzhľadom na výkon, ktorý sme podali, to mohlo skončiť inak. Pre víťazstvo v Košiciach je dôležité, aby naši hráči podali nadpriemerný výkon a to sa nestalo. V prvej desaťminútovke boli domáci trikrát pred našou bránkou a dostali sme tri góly. Každú jednu chybičku tvrdo trestali. V našej koncovke to naopak veľmi škrípalo. Súpera sme síce prestrieľali, ale výsledok tomu nezodpovedá. Rozoberali sme pohyb hráčov súpera a špeciálne sme sa pripravovali na prvý útok Nagy-Suja-Spilar. Venovali sme sa ich hre v útočnej tretine, ale napriek tomu nám Nagy so Spilarom dali po dva góly. To bol jeden dôležitý faktor a druhým bol výkon brankárov. Dnes sme mali na to, aby sme bodovali.“

Najbližšie s Popradom

„Poprad je len dva body pred nami, bude to dôležitý zápas. V týždni dobre potrénujeme a poriadne sa na nich pripravíme, berieme iba výhru,“ dodal k blížiacemu sa zápasu Drábek.

Šancu na plný bodový zisk budú mať Žilinčania už v piatok 30. 9. o 18:00 na domácej pôde proti Popradu. Mohli by využiť, že ani Popradčania nemajú najlepšiu formu a aj to, že medzi nimi je len dvojbodový rozdiel. To by v prípade výhry mohlo znamenať odrazenie sa od dna tabuľky. V piatok v Žiline pôjde teda aj o to, kto bude po zápase na chvoste Tipsportligy.

Čítajte tiež:

Žilinský tréner Jančuška: Som rád, že sme zlomili domáce prekliatie

Nechajte sa inšpirovať: 7 tipov ako stráviť víkend v Žiline

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM