Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

FOTO: Pozrite, ako pokročila výstavba D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala

Ako vyzeralo diaľničné stavenisko v lete a kde je výstavba dnes? Pozrite si fotogalérie a porovnajte, ako sa hýbe výstavba očakávaného úseku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pozrite, ako pokročila výstavba D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala
31
Galéria
Zdroj: ndsas.sk

Vybudovaním 13 kilometrovej diaľnice, ktorej súčasťou je aktuálne najdlhší tunel Višňové, sa motoristi vyhnú komplikovanému úseku pod hradom Strečno a ušetria až 15 minút jazdy.

Okrem prác na tuneli Višňové prebiehali podľa hovorkyne Národnej diaľničnej spoločnosti Michaely Michalovej aj práce na realizácii mostných objektov, oporných a zárubných múroch, preložkách inžinierskych sietí a konštrukčných vrstvách diaľnice. „V križovatke Lietavská Lúčka sa realizujú práce na mostoch, oporných múroch, cestných objektoch a preložkách inžinierskych sietí,“ uviedla pre redakciu Žilina24.

Pozrite si, ako vyzeral rozostavaný diaľničný úsek v auguste 2018 a ako pokročili práce počas septembra. Prinášame vám dve fotogalérie – jednu s augustovými a druhú so septembrovými zábermi z výstavby diaľničného úšeku D1 – Lietavská Lúčka – Dubná skala – Višňové.

Diaľničný úsek Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala v Auguste 2018
37
Galéria
Zdroj: ndsas.sk

Úsek sa začína v križovatke Lietavská Lúčka s diaľničným privádzačom Žilina, ktorý odkloní dopravu z cesty I/18 v meste Žilina a v Strečianskej úžine. Končí v križovatke Dubná Skala, ktorá je súčasťou nasledujúceho úseku D1 Dubná Skala – Turany. Súčasťou stavby je tunel Višňové s dĺžkou 7 450m.

„V súčasnosti platí zmluvný termín ukončenia výstavby úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala a to december 2019. Tunel Višňové bol prerazený s meškaním približne 9 mesiacov, niektoré stavebné objekty sú vo vyššom omeškaní. NDS však využíva všetky zmluvné možnosti na vyvíjanie tlaku na zhotoviteľa, aby zhotoviteľ minimalizoval svoje meškanie a úsek stavebne dokončil do konca roka 2020 a následne by sa spustila skúšobná prevádzka,“ uviedla Michalová.

Výstavba úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala je spolufinancovaná z fondov Európskej únie.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM