Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

FOTO: Lávka ponad Kysucu by mala byť čoskoro dokončená

Lávka cez rieku Kysuca, ktorá má spájať Brodno a Vranie bude čoskoro skolaudovaná. Pôvodnú lanovú lávku nahradí oceľová.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lávka ponad Kysucu by mala byť čoskoro dokončená
3
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Hovorkyňa žilinskej Radnice Barbora Zigová informovala o tom, že stavebné práce na rozostavanej lávke v Brodne budú pokračovať do 10. februára 2019, kedy prebehne preberacie konanie, po ktorom bude následne prebiehať proces kolaudačného konania.

„Samotná lávka bude spustená do prevádzky až po kolaudácii, predbežne v polovici marca 2019. Do tohto obdobia bude zabezpečená kyvadlová doprava v takom rozsahu, v akom sú na ňu cestujúci doposiaľ zvyknutí. O presnom termíne otvorenia lávky v Brodne budeme verejnosť včas informovať,“ uviedla Zigová.

Ponad rieku Kysuca viedla pôvodne lanová lávka, ktorú využívali nielen peší, ale aj cyklisti či turisti z mestských časti Vranie a Brodno. Obyvateľom Vrania slúžil prechod ponad Kysucu aj na návštevu kostola v Brodne, deti cez ňu prechádzali do základnej školy a rodičia vodili deti do škôlky. Nahradí ju nová oceľová lávka, ktorá bude zároveň súčasťou cyklotrasy a mala by rozšíriť a zlepšiť podmienky pre spoločenský život a cyklistický ruch. Nová lávka je situovaná na pôvodnom mieste, ako je existujúca súčasná. Spojnica ponad Kysucu momentálne nevedie, no nahrádza ju kyvadlová doprava.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM