Tlačové správy

FOOD FEST v parku už cez víkend: Sledujte aké dobroty nás čakajú!

Už 8. – 9. septembra bude prebiehať v Trenčianskych Tepliciach FOOD FEST v parku. Návštevníci sa môžu tešiť na lokálne aj zahraničné jedlá, sladké aj slané špeciality. Za food truckmi či lokálnymi predajcami sa ale skrývajú inšpiratívne príbehy a kreatívne koncepty.

Ilustračný obrázok k článku FOOD FEST v parku už cez víkend: Sledujte aké dobroty nás čakajú!
8
Galéria
Zdroj: SpicyBrown

Dozvedieť sa môžete o tom, ako žiť aj bez odpadu alebo podporiť budovanie farebných úľov.

FOOD FEST v parku bude už tento víkend prebiehať v Kúpeľnom parku Trenčianskych Teplíc a prinesie skvelé jedlo. Festival je jedinečný tým, že okrem klasických stánkov s jedlom ponúka piknikovú zónu a servírovanú večeru, na ktorej nájdu návštevníci vysokú gastronómiu.

Na festivale nebudú chýbať klasické burgre, hot-dogy či praclíky, stánky so sladkými špecialitami ponúknu tradičné buchty, palacinky, vafle alebo čokoládové pralinky.

Z nápojov bude súčasťou samozrejme pojazdná kaviareň alebo remeselné limonády. Lokálni predajcovia zase prídu predstaviť svoje včelie produkty, sirupy, džemy, tešiť sa môžete tiež na bezobalové produkty.

Na svoje si samozrejme prídu aj vegetariáni či alergici

Za skvelým jedlom sa ale skrývajú mladí ľudia, ktorí si prešli zaujímavými príbehmi. Napríklad MaryBee založil Tomáš Bátovský, ktorý sa rozhodol pokračovať vo včelárskej tradícii svojho otca. S celou rodinou začali budovať úle, ktoré si môžu ľudia adoptovať a dať im vizuálnu podobu podľa svojej fantázie.

Farebnosť úľov zároveň pomáha včelám v orientácii pri návrate domov. MaryBee sú tiež pestovateľmi rýchlorastúcich stromov Paulownia. Tomáš získal dokonca ocenenie ,,Mladý inovatívny podnikateľ 2017“.

Zdroj: SpicyBrown

Legendárne Muránske buchty – Zbojská majú zase viac ako 50 ročnú tradíciu v regióne Muránskej planiny. Keď sa ale tradícia začala vytrácať a s ňou aj jedinečné buchty, Terka Falťanová sa rozhodla pre ich záchranu. Buchty sa učila piecť od samotných pôvodných pekárov, od ktorých prebrala techniku a vrátila tak v Muráni mnohým spomienky na detstvo. Dnes ich už poznajú aj ľudia z iných regiónov, ktorým rovnako veľmi chutia.

Festival FOOD FEST v parku budú počas celého trvania sprevádzať princípy ZERO WASTE. Mladí majitelia z obchodíku Bezobalis, ktorí kedysi spoločne pracovali v nadnárodnej korporácii a venovali sa marketingu, pripravia prednášku o tom, ako dokážu jednotlivci tvoriť menej odpadu.

Partner podujatia METRO spolu s jeho nadačným fondom zase predstaví návrhy, ako môžu firmy využiť koncept ZERO WASTE v rámci interného prostredia a ako vedia k myšlienke prispieť aj jednotliví zamestnanci. Porozprávajú tiež o riade, ktorý bude na festivale len z kompostovateľných materiálov.

Pochutnáte si aj na obaloch :)

Všetko pripravované jedlo, ktoré si na podujatí zakúpite vám bude teda naservírované na riad zo pšeničných otrúb, ktorý môžete pokojne aj skonzumovať alebo z cukrovej trstiny, či palmových listov.

Čo vám nezachutí alebo sa nedá zjesť hodíte do nádoby na kompostovateľný odpad. Ostatok riadu bude v rámci festivalu riadne separovaný. V rámci separačných zón bude k dispozícii odborník, ktorý vás navedie k správnej separácii.

Príďte si vychutnať chutné a dobré jedlo v príjemnom prostredí parku Trenčianskych Teplíc už 8. – 9. septembra. Viac informácií o podujatí sa dozviete na www.foodfestvparku.sk alebo na https://www.facebook.com/…64081148624/.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

FOOD FEST v parku: Aha, aké mňamky :)
8
Galéria
Zdroj: SpicyBrown
Zdroj: SpicyBrown
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM