Správy

Fiabáne po dvoch rokoch v úrade: Na čo je pyšný a čo považuje za zlyhania?

Za dva roky sa v Žiline podarilo naplniť tretinu plánu, ktorý predstavil Peter Fiabáne. Primátor otvorene zhodnitil svoje pôsobenie.

Ilustračný obrázok k článku Fiabáne po dvoch rokoch v úrade: Na čo je pyšný a čo považuje za zlyhania?
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Po dvojročnom pôsobení Petra Fiabáne na poste primátora Žiliny sa podarilo naplniť 33 percent zo 183 projektov Plánu ZA, ktorý predstavil pred komunálnymi voľbami v roku 2018. Informoval o tom vo štvrtok na stretnutí s médiami.

Práca, ktorú nevidieť

Doplnil, že rozpracovaných je 43 percent projektov a zatiaľ nerealizovaných je 24 percent projektov.

„Základné nastavenie úradu je dnes také, že neexistuje téma, ktorú by sme neriešili. Týka sa to aj komplikovaných verejných obstarávaní, správy verejného priestoru. Týka sa to výziev, ako je elektronizácia a digitalizácia, strategický rozvoj mesta, urbanizmus, kvalita a fungovanie mestských spoločností. A to je práca, ktorú väčšinou nevidieť,“ podotkol žilinský primátor.

Na pretrase aj Trabelssie

„Za najväčší úspech považujem zriadenie Útvaru hlavného architekta, prípravu Podniku služieb, navýšenie počtu príslušníkov mestskej polície a hokejový klub v rukách súkromného majiteľa. Za neúspech považujem, že ideme veľmi pomaly v tom, čo chceme robiť. To znamená stav verejného priestoru a nevysporiadanie vzťahov s Georgom Trabelssiem,“ povedal Fiabáne.

Žilina by mala byť na konci jeho volebného obdobia moderným a otvoreným mestom. „Chceme pokračovať v Pláne ZA a vytvoriť mobilné a zelené mesto, ktoré bude bezpečné, starostlivé, vzdelané, aktívne, kultúrne a sebavedomé,“ dodal Fiabáne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM