Michal Demjanovič Rôzne

ZOZNAM čo poteší mnohých: Silvestrovské výstupy v Žiline a okolí

Jednou z možností ako začať nový rok je aj vybrať sa na turistiku. Máme skvelé tipy pre všetkých milovníkov hôr a turistiky. Stačí si vybrať.

Ilustračný obrázok k článku ZOZNAM čo poteší mnohých: Silvestrovské výstupy v Žiline a okolí
46
Galéria
Zdroj: VoVi photo

Po prehýrenej Silvestrovskej noci padne vhod super turistika. Okrem prechádzky s priateľmi, či rodinou si môžete užiť kopec zážitkov a keď bude počasie priať, tak aj úchvatný výhľad na okolitú prírodu. Pri Žiline sa budete môcť zúčastniť až štyroch Novoročných výstupov.

Silvestrovský výstup na Veľký Straník: Jedná sa o tradíciu. Tohto roku sa uskutoční už o 15. ročník tohto podujatia, ktoré organizuje TJ Slovan Malá Fatra Žilina. Tento výstup sa teší veľkému záujmu zo strany verejnosti, a tak si nenechajte ani vy ujsť výstup na tento kopec, z ktorého sú nádhernné výhľady na okolie.

Silvestrovský výstup na Choč: Príď načerpať silu pred začiatkom nového roka. Individuálny výstup. Každý ide kedy chce na vlastné riziko. Valaská Dubová---›Veľký Choč. 662 m.n.m.---› 1611 m.n.m. Modrá turistická značka z Valaskej Dubovej na Poľanu a odtiaľ po zelenej turistickej značke na vrchol. Choč je považovaný za jeden z najkrajších vrchov Slovenska.

Silvestrovský výstup na Minčol: KST Mladosť Odeva Lipany vás pozýva na rozlúčku so starým rokom na vrchole Minčola v posledný deň roku 2016 o 11:00 hod. pri pylóne. Na vrchole je umiestnený veľký kovový dvojkríž a nachádza sa tu križovatka viacerých turistických značiek. Odmenou je vrcholu je kruhový výhľad na Žilinskú kotlinu, mesto Žilina, Turčiansku kotlinu, mesto Martin a na Malú a Veľkú Fatru.

Silvestrovský výstup na Kľak: KST Lietavská Lúčka Vás pozýva na jubilejný 30. ročník Silvestrovského výstupu na Kľak, ktorý sa uskutoční 31.12.2016 s nas­ledovným programom:

  • odchod autobusu zo Žiliny, ul.1. mája, pri autobus. nástupišti 700 hod, smer Váhostav Rajecká cesta – Solinky – Bytčica – Lietavská Lúčka – zastávka SAD 730hod.
  • výstup na Kľak z Fačkovského sedla 830, návrat k autobusu 1300 hod. – Fačkovské sedlo prípadne z Kľaku až do Fačkova.
  • odchod z obce Fačkov 1430 hod.
  • pravdepodobný návrat do Lietavskej Lúčky a Žiliny 1500 – 1530 hod.

Foto: ilustračné

Nádherné ZÁBERY zo silvestrovského výstupu
46
Galéria
Foto: Ján Spišiak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM