Šport

Famózny Sagan podal heroický výkon: O víťazovi etapy rozhodli milimetre!

Heroický výkon Petra Sagana. V 7. etape Tour De France si to žilinská strela rozdala v špurte o víťazstvo s Talianom Matteom Trentinom. Petrovi víťazstvo ušlo o milimetre.

Ilustračný obrázok k článku Famózny Sagan podal heroický výkon: O víťazovi etapy rozhodli milimetre!
Zdroj: Webnoviny.sk

Slovenský cyklista Peter Sagan obadil 2. miesto v piatkovej 7. etape Tour de France z Épernay do Nancy, ktorá merala 234,5 km. Kapitán a líder tímu Cannondale Sagan v záverečnom tesnom špurte iba o maličký kúsok „galusky“ podľahol Talianovi Matteovi Trentinovi z tímu Omega Pharma Quick-Step. Tretí špurtoval v Nancy Francúz Tony Gallopin (Lotto Belisol).

Sagan pridal tretie 2. miesto do svojej skvelej bilancie na tohtoročnej Tour de France, ktorá obsahuje aj tri štvrté a jednu piatu pozíciu. Saganovi patrí v celkovej klasifikácii tretia priečka a je držiteľom zeleného dresu pre najlepšieho šprintéra ako aj bieleho pre najlepšieho jazdca do 25 rokov.

Žltý dres vedúceho muža si udržal naďalej Talian Vincenzo Nibali, ktorý vedie s náskokom dvoch sekúnd pred tímovým kolegom z Astany Dánom Jakobom Fuglsangom. Tretí Sagan má manko 44 sekúnd.

Petrovi Saganovi ušlo víťazstvo o milimetre
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM