Správy

Dramatické cvičenie hasičov v Žiline: Požiar vo výškovej budove a evakuácia

Okrem uhasenia požiaru na desiatom poschodí výškovej budovy bolo nutné evakuovať všetky osoby z budovy a zraneným poskytnúť prvú pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Dramatické cvičenie hasičov v Žiline: Požiar vo výškovej budove a evakuácia
Zdroj: TASR

Požiar na 10. poschodí výškovej budovy likvidovali počas krajského taktického cvičenia vo štvrtok profesionálni aj dobrovoľní hasiči v Dome techniky v Žiline. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová.

Doplnila, že okrem uhasenia požiaru bolo nutné evakuovať všetky osoby z budovy a zraneným poskytnúť prvú pomoc. ,,Tri osoby unikli pred požiarom na strechu budovy, dve osoby ostali uväznené v jednej z izieb z dôvodu hustého zadymenia a neznámy počet osôb sa mal nachádzať v priestoroch nižších podlaží. Hasiči zasahovali z vonkajšej strany budovy pomocou výškovej techniky, ale aj vo vnútri budovy po schodisku," uviedla Ondrichová.

Na cvičení sa zúčastnili hasiči z hasičskej stanice v Žiline, Martine, Kysuckom Novom Meste a Čadci, dobrovoľní hasiči z Trnového a Brodna a 24 figurantov.

,,Taktické cvičenia sa vykonávajú s cieľom prehlbovať schopnosti veliteľov pri riadení síl a nasadzovaní hasičskej techniky a vecných prostriedkov pri zásahu. Precvičujú pripravenosť a akcieschopnosť hasičských jednotiek, ako aj súčinnosť hasičov s ostatnými zasahujúcimi zložkami," dodala hovorkyňa KR HaZZ.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM