Soňa Vanovčanová Krimi

Dráma pri Žilinskej univerzite: Matúš (23) s nožom v ruke, blesková akcia polície

Žilinskí policajti vyriešili pokus o lúpež, ku ktorej došlo za bieleho dňa. V ich rukách skončil mladý Oravák. Pozrite, čo sa tam dialo.

Ilustračný obrázok k článku Dráma pri Žilinskej univerzite: Matúš (23) s nožom v ruke, blesková akcia polície
Zdroj: TASR

V rukách žilinskej polície skončil 23 ročný mladík z Oravy, ktorý sa mal v piatok 10. mája okolo poludnia dopustiť lúpeže na poľnej ceste v blízkosti Žilinskej univerzity. Informovala o tom žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Mladík mal podľa polície pristúpiť k 30 ročnému mužovi, ktorý si tadiaľ skracoval cestu domov. S nožom v ruke na muža skríkol: "Daj telefón a peniaze!“

„Napadnutý muž sa zľakol a šmykol sa na zem, pričom ho útočník chytil za bundu. Napadnutému sa podarilo vstať a vyšmyknúť a z miesta utiecť,“ uviedla Balogová. Útočník bežal za ním a kričal, aby stál. Na rázcestí útočník zastavil, nôž stále držal v ruke. „Napadnutý muž mu povedal, že privolal políciu, na čo sa útočník rozbehol chodníkom smerom k Žilinskej univerzite. Zakrátko bol podozrivý zadržaný policajnou hliadkou. Vyšetrovateľ 23 ročného Matúša z Oravy obvinil zo zločinu lúpeže. Zároveň spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby,“ skonštatovala Balogová.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM