Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Dopravný podnik mesta Žiliny má nové autobusy: Previezli ste sa už?

Dopravný podnik mesta Žiliny pokračuje v obnove vozidlového parku. Po uliciach nášho mesta začalo premávať dvanásť nových nizkopodlažných autobusov.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik mesta Žiliny má nové autobusy: Previezli ste sa už?
Zdroj: DPMZ

Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o. a Mesto Žilina v ďalšej etape pokračujú s obnovou vozidlového parku. Dňa 10. novembra 2018 bola oficiálne zahájená prevádzka štrnástich nových nízkopodlažných autobusov typu Solaris Urbino 12 IV. gen. m. Informoval o tom DPMŽ na svojich internetových stránkach.

Najnovšia generácia naftového autobusu od spoločnosti Solaris by mala byť cestujúcim žilinskou MHD už dobre známa, pretože jeden kus tohto typu je v prevádzke od apríla 2018. Išlo o prvého zástupcu celkovej dodávky 14-tich kusov autobusov. Ďalšie časti dodávky boli realizované v priebehu mesiaca október a november.

DPMŽ považuje autobusy zaujímavé nielen moderným dizajnom, ale aj komfortom pre vodiča a pre cestujúcich. Vozidlá sú vybavené klimatizáciou udržujúcou stabilnú teplotu v interiéri, ale aj USB konektormi pre dobíjanie mobilných zariadení. Zároveň je nechýba výklopná rampa pre ľahší nástup cestujúcich na invalidnom vozíku, resp. systém nakláňania podvozku, tzv. kneeling.„Interiér vozidla je snímaný bezpečnostným kamerovým systémom a vo vozidle je tiež tarifno-informačný systém najnovšej generácie pre poskytovanie informácií pre cestujúcich, ako aj na zabezpečenie ich tarifného vybavenia. Nechýba ani akustický systém pre informovanie slabozrakých a nevidomých cestujúcich,“ uvádza DPMŽ.

Obnova vozidlového parku autobusov týmto podľa DPMŽ nekončí. Vozidlový park by sa mal rozšíriť o 2 kusy moderných, nízkopodlažných elektrobusov.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM