Tlačové správy

Dôležitá služba: Majte zdravotné záznamy poruke. Môžu vám zachrániť život

Elektronizácia slovenského zdravotníctva je rovnaká, ako elektronizácia čohokoľvek iného na Slovensku: pomalá, neefektívna a vlastne nefungujúca. Aj preto zaujala správa, že vznikla aplikácia na čítanie a archiváciu zdravotnej dokumentácie.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitá služba: Majte zdravotné záznamy poruke. Môžu vám zachrániť život
2
Galéria
Zdroj: DOCKitIN

Záujemcovia ju môžu začať využívať okamžite, bez čakania na to, kým sa v téme elektronizácie zdravotníctva – alebo aspoň zdravotných záznamov konečne rozhýbe aj štát.

Snaha preniesť zdravotné karty, výsledky vyšetrení a celkový manažment zdravotnej starostlivosti do online prostredia narazila doteraz vždy na chýbajúcu legislatívu, ale aj celkový nezáujem štátu (a najmä lekárov) o elektronizáciu zdravotníckeho systému.

Predstava, že lekári budú okrem ordinovania ešte aj digitalizovať stovky zdravotných kariet svojich pacientov, je nereálna.

Vybrané zdravotné poisťovne vedú svojim poistencom elektronické zdravotné karty, v ktorých zbierajú informácie o platbách, vyšetreniach a úkonoch pre jednotlivcov. Chýba však univerzálny štátny systém, ktorý by umožnil výmenu informácií medzi jednotlivými subjektmi.

My sme sa v tejto situácii rozhodli nečakať a ponúknuť našim zákazníkom možnosť preniesť si na cloud svoju zdravotnú dokumentáciu už dnes,“ hovorí Daša Foglarová, šéfka spoločnosti DOCKitIN.

Menu služby, ktorá umožňuje digitalizovať a archivovať všetky druhy papierových dokumentov, preto rozšírili o kategóriu Zdravotná dokumentácia. Sem si môžu záujemcovia ukladať na cloud v elektronickej podobe svoje výsledky vyšetrení, výmenné lístky, recepty a ďalšie dokumenty súvisiace so zdravotnou starostlivosťou, ktoré sa do elektronickej karty (ako ju dnes poznajú zdravotné poisťovne) nedostávajú. Neskôr, keď vznikne štátny systém, budú si do neho môcť preniesť svoje dáta jedným kliknutím.

Naši klienti majú v dokumentoch radi poriadok a chcú k nim mať prístup vždy a všade,“ pokračuje Daša Foglarová. Rozšírenie možností aplikácie o ukladanie zdravotnej dokumentácie si podľa nej žiadali samotní užívatelia. Hoci firma ponúkla štátu aj možnosť, že by digitalizovala existujúce zdravotné karty miliónov pacientov, narazila na problémy s neexistujúcimi pravidlami pre spracovanie týchto citlivých osobných údajov.

Snaha odbremeniť lekárov od administratívy tak stroskotala na tom, že u nás prakticky neexistuje žiadna oficiálna inštitúcia alebo vládny plán na zavedenie elektronizácie zdravotnej dokumentácie „My sme pripravení ďalej rokovať a prispôsobiť naše riešenia potrebám zdravotníctva a požiadavkám štátu. Ale kým sa tieto problémy nevyriešia, chceme poskytovať službu modernej elektronickej archivácie dokumentov každému, kto o ňu prejaví záujem,“ uzatvára šéfka spoločnosti DOCKitIN.

Ak ste klientom služby DOCKitIN alebo sa ním plánujete stať, určite patríte medzi tých, ktorí majú v dokumentoch radi poriadok a chcú k nim mať prístup vždy a všade. Pre seba. Pre poriadok. Pre budúcnosť. A pre univerzálnu dostupnosť 24/7 z ľubovoľného miesta na zemi.

Nezaškodí si však znova pripomenúť, aké sú výhody digitalizácie a online archivácie osobných dokumentov, vrátane dokumentov z vašej Zdravotnej dokumentácie:
• digitalizácia dokumentov, ich prečítanie (vyťaženie) a uloženie metadát pre rýchlejšie vyhľadávanie dokumentov;
• bezpečné uloženie na cloude, dostupnosť 24/7 z ľubovoľného miesta alebo zariadenia;
• rýchle a bezpečné zdieľanie dokumentov s inými užívateľmi;
• eliminácia straty dokumentov.

DOCKitIN: Dôležitá služba pre vaše zdravie
2
Galéria
Zdroj: DOCKitIN

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: DOCKitIN
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM