Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Dobrovoľníci čistili žilinské vodné dielo: Tipnite si, koľko kontajnerov naplnili, FOTO

Po tretíkrát sa konalo veľké čístenie Vodného diela Žilina. Pomáhať prišli nielen dospelí, ale aj deti.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci čistili žilinské vodné dielo: Tipnite si, koľko kontajnerov naplnili, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Eko Friendly Žilina

Na Vodnom diele Žilina naplnili počas víkendového čistenia dobrovoľníci a vodohospodári z Vodohospodárskej výstavby, š. p. takmer päť veľkokapacitných kontajnerov. Informovala o tom vedúca kancelárie generálneho riaditeľa Vodohospodárskej výstavby, š. p. Stela Ištvánfyová.

„Jasne sme dali najavo, že nám na našom environmente prioritne záleží. Chceme priložiť ruku k dielu v prospech čistejšieho prostredia a čistejšej rieky, čím napomáhame aj k zlepšeniu podmienok pre ryby a živočíchy v okolí. Teší ma, že záujem o podujatie je veľký, za čo všetkým dobrovoľníkom úprimne ďakujem,“ povedal generálny riaditeľ Vodohospodárskej výstavby Daniel Kvocera a zároveň vyslovil presvedčenie, že problém s plastami v prírode sa bude znižovať aj vďaka zálohovaniu PET fliaš a plechoviek.

Upratovanie Vodného diela Žilina sa konalo v rámci mestského podujatia Vyčistime si naše mesto. Podľa jedného z hlavných organizátorov Karola Haasa z občianskeho združenia Eko Friendly sa na ňom zišli takmer tri stovky dobrovoľníkov. „Podujatie organizujeme už tretí raz a na tomto ročníku sa na ňom podieľala okrem nás a Ekoncentra Lesopark aj atletická akadémia AKAZA. Dobrovoľníci prišli takmer z celej Žiliny, mali sme tu napríklad žiakov z ekokrúžku z miestnej základnej školy, ale aj dobrovoľníka z Trenčína, čo je veľmi príjemné zistenie,“ podotkol Haas.

„Po podujatí mohli dobrovoľníci nahliadnuť aj do útrob Vodného diela Žilina a pre záujemcov pripravili vodohospodári z Vodohospodárskej výstavby zaujímavú exkurziu,“ dodala Ištvánfyová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj Foto: Eko Friendly Žilina/Autor: Dávid Mičuch

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM