Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Dobrá správa po rokoch: Ihrisko na Solinkách sa dočká obnovy

Na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva schválili žilinskí poslanci peniaze na opravu multifunkčného ihriska v areáli ZŠ Limbová. Podľa poslanca Martina Kapitulíka mesto od roku 2005 do údržby a opráv ihriska neinvestovalo.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa po rokoch: Ihrisko na Solinkách sa dočká obnovy
4
Galéria
Zdroj: ZŠ Limbová

Mestskí poslanci na svojom 36. riadnom zasadnutí schválili návrh, ktorým sa v rozpočte vyčlenila suma 20.000 eur na opravu povrchu multifunkčného ihriska pri ZŠ Limbová na Solinkách.

„Jedná sa o riešenie havarijného stavu povrchu multifunkčného ihriska v areáli ZŠ na Limbovej, ktoré je v nepretržitej prevádzke od roku 2005. Za posledných 13 rokov prevádzky do neho neboli investované žiadne prostriedky, nedošlo k žiadnym zásadnejším investíciám do opráv a údržby umelého trávnatého povrchu ihriska, čo sa prejavilo na jeho dlhodobo zanedbanom stave,“ zdôraznil Martin Kapitulík.

Ihrisko sa podľa riaditeľky základnej školy momentálne vzhľadom na poškodenia používa len obmedzene. „Na hracej ploche ihriska sú diery a pri hrách môže deťom do poškodeného povrchu vkĺznuť noha. V podstate potrebujeme vymeniť povrchovú plochu. Takže je výborné, že sa podarilo získať peniaze na rekonštrukciu. Na dvore máme iba toto jedno ihrisko a pohybujú sa na ňom aj deti zo škôlky,“ uviedla riaditeľka ZŠ Limbová Jana Sliviaková.

„Keďže peniaze sú už v rozpočte na tento projekt vyčlenené, bude nasledovať verejné obstarávanie a samotná realizácia. Budeme sa snažiť, aby sa celý proces rekonštrukcie dokončil najneskôr v priebehu leta,“ podotkol Peter Cibulka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM