Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Dobrá správa nielen pre vodičov: Začína sa s rekonštrukciou Kamennej ulice, FOTO

Kamenná ulica prejde komplexnou rekonštrukciou. S prvými prácami už mesto začalo.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa nielen pre vodičov: Začína sa s rekonštrukciou Kamennej ulice, FOTO
Zdroj: Mesto Žilina

Kamenná ulica v Žiline prejde komplexnou rekonštrukciou. Poškodená cesta sa bude opravovať na etapy, s prácami začalo mesto v pondelok 8. októbra. Informovala o tom hovorkyňa žilinskej radnice Barbora Zigová. Samotná rekonštrukcia bude trvať 60 dní a vyžiada si viacero dopravných obmedzení.

Obnovou si prejde časť cesty od Kinekusu po križovatku s Bánovským mostom v celkovej dĺžke 933 metrov. V rámci prvej etapy sa budú realizovať práce na podkladových vrstvách komunikácie, v ďalšej etape sa pristúpi k frézovaniu, k vybudovaniu žľabov a napokon k asfaltovaniu celej vozovky. S opravami súvisia aj dopravné obmedzenia.

„Počas rekonštrukčných prác budú musieť byť samozrejme vodiči ohľaduplnejší a trpezlivejší, pretože premávka bude obmedzená, jednak zúžením vozovky a prejazdom len v jednom jazdnom pruhu a tiež znížením rýchlosti,“ uviedol primátor mesta Žilina Igor Choma. Doplnil, že počas dopravných špičiek sa práce obmedzia, prípadne prerušia. „V pracovných dňoch sa ráno v čase od 6.00 hod. do 8.00 hod. a poobede od 14.00 hod. do 16.00 hod. budeme snažiť obmedziť. Samotná pokládka asfaltu sa bude vykonávať len počas víkendov a sviatkov, aby nedošlo k nejakým výrazným dopravným kolapsom,“ dodal primátor.

Žilinská radnica si pred samotnou rekonštrukciou dala vypracovať prieskum, ktorý zistil dobrú pevnostnú odolnosť súčasnej konštrukcie vozovky okrem úseku v zákrute pri Kinekuse. Vzhľadom k tomu, že po cesta denne prejde množstvo kamiónov i áut, ako finálny asfaltový povrch bude položený mastixový asfaltový koberec, ktorý znesie enormné zaťaženie ťažkými autami.

Celková výška investície je 390 494 eur, stavbu financuje mesto z úverových zdrojov. „Kamenná ulica je v Žiline dlhodobý problém. Patrí k jednej z najvyťaženejších ciest v našom meste a to sa odrazilo aj na jej stave. Som rád, že sa nám podarilo zahrnúť do tohtoročného rozpočtu rekonštrukciu tejto vozovky,“ uzavrel Igor Choma.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM