Správy

Ďalší ročník Vianočnej pošty otvoril Peter Sagan: Majster sveta pokrstil aj poštovú známku

Cyklistický majster sveta v obci pri Žiline otvoril ďalší ročník Vianočnej pošty a zároveň pokrstil špeciálnu poštovú známku.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší ročník Vianočnej pošty otvoril Peter Sagan: Majster sveta pokrstil aj poštovú známku
Zdroj: TASR

Špeciálnu detskú poštovú známku „Vianočná pošta 2015“ dnes v Rajeckej Lesnej uviedli do života majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan a generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker. Zároveň otvorili 17. ročník Vianočnej pošty.

„Verím, že v tom 17. ročníku presiahneme číslo 1,5 milióna listov, ktoré celkovo do Vianočnej pošty prídu. A chcem zvýrazniť tú osobitosť, že po prezidentovi Slovenskej republiky Andrejovi Kiskovi uviedla známku do života asi najväčšia hviezda a vzor detí. Ale nielen detí, ale všetkých Slovákov – Peter Sagan,“ povedal Drucker.

Pre majstra sú Vianoce najkrajším sviatkom

Pre cyklistického majstra sveta sú Vianoce najkrajším sviatkom. „Darčeky sú v poriadku, ale skôr by som v tom hľadal nejaký iný zmysel. Že je to sviatok pokoja, lásky a hlavne rodiny. Tým pádom sa stále veľmi rád vraciam na Slovensko. Hlavne kvôli tomu, že môžem stráviť nejaký čas s rodinou,“ podotkol Sagan.

Podľa generálneho riaditeľa Slovenskej pošty prišiel prvý tohtoročný list Vianočnej pošty začiatkom septembra od päťročného chlapčeka, ktorý si pod vianočný stromček želá lego. „Tradične najviac listov vždy chodí zo Slovenska a chodia už od začiatku septembra. Ale zhruba 35 listov prišlo zo zahraničia, z krajín ako Austrália, Hongkong, Čína, Taiwan. Najčastejšie želania sú hračky, knihy, spotrebná elektronika, ale aj domáce zvieratká,“ doplnil Drucker.

Ročne má Sagan množstvo listov

Pripomenul, že na každý list Ježiško odpovedá v slovenskom aj anglickom jazyku a nevidomým deťom v braillovom písme. „A vždy prostredníctvom Vianočnej pošty spúšťame aj súťaž o budúcoročnú vianočnú známku. Všetky deti sa môžu zapojiť s vizuálnym návrhom, ktorý potom schvaľuje komisia. Vyberie návrh, ktorý je použitý na vianočnú známku. Tento rok bola vybraná vianočná známka z kolektívneho diela detí základnej školy v Komárne,“ dodal generálny riaditeľ Slovenskej pošty.

Klasické listy dostáva aj majster sveta v cestnej cyklistike. „Listov dostanem za rok veľmi veľa. Hlavne na podpis kartu alebo, aby som poslal späť niečo na pamiatku. Takže, pošta stále funguje, je s tým stále dosť roboty,“ uzatvoril Sagan.

FOTO: Ďalší ročník Vianočnej pošty otvoril Peter Sagan
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM