Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Čo dokážu Žilinčania, keď vyhrnú rukávy: Veľké upratovanie mesta sa blíži

Pri príležitosti Dňa Zeme sa uskutoční veľké čistenie nášho mesta. Prispieť môžete k uprataniu svojho blízkeho okolia, lesoparku i vodného diela.

Ilustračný obrázok k článku Čo dokážu Žilinčania, keď vyhrnú rukávy: Veľké upratovanie mesta sa blíži
5
Galéria
Zdroj: GOSPACE

Pri príležitosti Dňa Zeme sa bude v sobotu, 21. apríla 2018, konať veľké čistenie Žiliny. Akciu s názvom „Vyčistime si naše mesto!“ spoločne organizujú Eko Friendly Žilina, Ekocentrum Lesopark a vegánske bistro VegGo. Mesto Žilina v tento deň zasa organizuje jarné čistenie lesoparku Chrasť.

„Cieľom akcie je nadviazať na minuloročné trojnásobné čistenie Vodného diela Žilina a čistenia ulíc občanmi, ktoré sme spolu s kolegami organizovali,“ ozrejmil Karol Haas z Eko Friendly Žilina.

Čistiť sa budú ulice i vodné dielo

V sobotu od 9:00 budú skupiny obyvateľov čistiť ulice, na ktorých bývajú. Organizátori pre prihlásených prichystali balíček s rukavicami a vreciami na odpad.

"Tento princíp by nebol možný, pokiaľ by sa nám sami neprihlásili aktívni občania, ktorí si čistenie na svojej ulici vezmú na starosti. Oni sami potom pozvú susedov a známych. Takto to robíme už 4 roky a veľmi dobre to funguje,“ vysvetlil Vladimír Randa z Ekocentra Lesopark.

Od 11:00 sa všetci stretávajú na veľkom čistení Vodného diela Žilina.

„Vodné dielo Žilina je unikátny oddychový priestor v našom mesta a my nedovolíme, aby bolo špinavé. Preto všetkých pozývame na veľkú brigádu na jeho vyčsistenie. Okrem práce budeme mať pripravený aj výborný vegánsky obed a vzdelávacie workshopy. Tešíme sa, že spoločne spravíme kus práce pre naše mesto,“ uzavrela za organizátorov Alica Goliatová z VegGo.

Čistiť bude aj žilinská radnica

„Pozývame všetkých obyvateľov, ktorým záleží na čistom okolí a ktorí majú chuť priložiť ruku k dielu, aby sa k nám pridali. Začíname ráno o 9.00 hod pred bistrom pri detskom ihrisku,“ uviedla hovorkyňa Mesta Barbora Zigová.

„Vrecia na odpad i rukavice budú zabezpečené. Zároveň je pre všetkých dobrovoľníkov pripravené i malé občerstvenie,“ uzavrela hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM