Barbara Dallosová Správy

Budúca mamička v Žiline šokovala zdravotníkov: Očkuje nemocnica novorodencov?

Nemocnica upozorňuje na to, že niekto zneužíva obavy budúcich mamičiek a vysvetľuje, ako je to s údajným očkovaním novorodencov.

Ilustračný obrázok k článku Budúca mamička v Žiline šokovala zdravotníkov: Očkuje nemocnica novorodencov?
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Medzi budúcimi mamičkami sa šíri nepravdivá správa o očkovaní novorodencov bez vedomia rodičiek vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline. Nemocnica na to upozornila na sociálnej sieti.

„V Žiline sme prijali rodičku, ktorá sa nám ešte pred pôrodom zdôverila s touto obavou a požiadala nás, aby sme jej dieťatko takto neočkovali, pretože to počula. Ostali sme v šoku,“ uvádza nemocnica.

Tá zároveň zdôrazňuje, že za žiadnych okolností a v žiadnom prípade neočkuje novonarodeniatka proti ochoreniu COVID-19. „Nesmierne nás mrzí, že niekto takýmto úbohým spôsobom zneužíva obavy budúcich mamičiek, ktoré sa pripravujú na pôrod a straší ich podobnými nezmyselnými klamstvami. Nikdy by sme si nedovolili pristúpiť k tak nezákonnému kroku a je nám až smutno, že sa vôbec nájde človek, ktorý dokáže šíriť podobné bludy,“ stojí vo vyjadrení nemocnice.

Ako ďalej ozrejmuje, vo svojom vakcinačnom centre očkuje osoby nad 12 rokov, a to výhradne za prítomnosti a súhlasu ich zákonného zástupcu.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM