Soňa Vanovčanová Krimi

Autovlamačky v Žiline: Domová prehliadka a Martin (43) už čelí obvineniu! FOTO

Žilinskí policajti v poslednom čase zaevidovali niekoľko prípadov krádeží vlámaním do osobných áut. Po intenzívnej práci sa dostavil výsledok. Martin (43) skončil vo väzbe.

Ilustračný obrázok k článku Autovlamačky v Žiline: Domová prehliadka a Martin (43) už čelí obvineniu! FOTO
15
Galéria
Zdroj: TASR

V uplynulých dňoch polícia v Žiline vyzývala občanov k väčšej opatrnosti pri zanechávaní osobných a cenných vecí pri opustení motorového vozidla, nakoľko zaevidovala niekoľko prípadov krádeží vlámaním do motorových vozidiel najmä v meste Žilina. Na prípadoch polícia intenzívne pracovala a výsledok sa dostavil. O prípade informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR Jana Balogová.

„Žilinskí kriminalisti na základe operatívnych informácií zadržali v uplynulých dňoch 43 ročného Martina zo Žiliny, ktorému následne poverený príslušník PZ vzniesol obvinenie z prečinu krádeže v dvoch prípadoch vlámania do vozidiel,“ uviedla Balogová.

Podľa polície malo k jednému prípadu dôjsť v utorok 23. januára na ulici Vojtecha Spanyola na parkovisku pred obytným domom, kde sa mal 43 ročný Martin sa mal vlámať do auta – štvorkolky. Z tej mal odcudziť hifi súpravu s rádiom a kabelážou v hodnote asi 200 eur. K druhému skutku malo dôjsť v noci z utorka na stredu na ulici Framborskej v Žiline. Na parkovacej plochy nezisteným spôsobom vošiel do auta VW Golf, z ktorej odcudzil autorádio a zimnú bundu.

„Obvinený 43 ročný Žilinčan je stíhaný väzobne a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. V súvislosti s krádežami vlámaním do vozidiel a majetkovou trestnou činnosťou vykonali žilinskí kriminalisti aj domovú prehliadku u 36 ročného Žilinčana, pri ktorej našli a zaistili celkom 27 vecí, u ktorých je predpoklad, že pochádzajú z trestnej činnosti,“ doplnila Balogová a upresnila, že ide najmä o elektroniku, a to kameru, tablety, mobilné telefóny, note­booky, ale aj navigáciu a autorádiá. „Pôvod zaistených vecí polícia preveruje. V tejto súvislosti vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo veci trestného činu podielnictva. Na prípade polícia naďalej pracuje,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Titulné FOTO: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM