Adela Fruckova Samospráva

Pri žilinských internátoch začala veľká rekonštrukcia: Obnova všetkých vonkajších parkovísk a nielen to!

Ak zvyknete parkovať pri žilinských internátoch, viete, že situácia tam nie je ružová. Miest na parkovanie je málo, áut veľa, cesty sú úzke a majú výtlky, lemujú ich rozpadajúce sa chodníky. Iste vás však poteší informácia, že odštartovala veľká rekonštrukcia.

Ilustračný obrázok k článku Pri žilinských internátoch začala veľká rekonštrukcia: Obnova všetkých vonkajších parkovísk a nielen to!
Foto: Barbara Dallosová

Žilinská univerzita (ŽU) začala najväčšiu investičnú akciu za posledných 15 rokov a tak ju čaká rekonštrukcia a obnova všetkých vonkajších parkovacích plôch, výstavba 85 nových parkovacích miest, aj obnova starých 60-ročných chodníkov a ciest.

Najväčšia investičná akcia ŽU za posledných 15 rokov

„Súčasťou investície je aj rozšírenie cesty, hlavný vstup do Areálu. Teraz sa neobídu dva autá v protismere. Časť miest pri bloku 7 bude určených pre učiteľov Žilinskej univerzity – platených, aby mohli večer bezproblémovo zaparkovať,“ hovorí o veľkej rekonštrukcii riaditeľ internátov Miroslav Stromček. „V tomto roku sa preinvestuje približne 300 000 €. Záleží aj na tom, koľko sa nám ešte podarí zarobiť počas leta,“ vysvetľuje. Podľa pôvodnej dokumentácie je celková investícia 742 980 € bez DPH a bude rozdelená na tri roky.

Kde obnova začala?

„S rekonštrukciou sa začalo úsekom pri bloku 7 a 8, ktorý teoreticky môže byť hotový už v máji,“ informuje Stromček. A dopĺňa, že celá rekonštrukcia je zmluvne naplánovaná na tri roky, aby sa zvládla hlavne finančne a tiež aby sa úplne nezastavila premávka v areáli. „V tomto roku by sme chceli ešte urobiť aj hlavný vstup do areálu, možno niečo pred Starou menzou,“ objasňuje riaditeľ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM