Michal Demjanovič Rôzne

Jeden klik a máte to v jednom balíku: Najčítanejšie správy týždňa zo Žiliny a okolia

Aj minulý týždeň sme informovali o viacerých zaujímavých veciach, ktoré sa týkajú Žiliny či jej okolia. V jednom balíku vám prinášame správy, ktoré vyvolali najväčšiu pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Jeden klik a máte to v jednom balíku: Najčítanejšie správy týždňa zo Žiliny a okolia
Zdroj: Dnes24.sk

5 hradov neďaleko Žiliny

Lákajú nás celé stáročia, ich história niekedy vyráža dych. Vo svojej dobe boli významnými pevnosťami, dnes odhaľujeme ich zákutia. Vybrali sme 5 hradov, ktoré sa nachádzajú v okolí Žiliny a rozhodne stoja za návštevu. O aké hrady ide?

Tri najsmutnejšie príbehy zo žilinského útulku

Žilinský útulok funguje od apríla 2011. Za ten čas sa v ňom vystriedalo viac ako 1300 psov. Pracovníci aj dobrovoľníci, ktorí v útulku pracujú urobili za ten čas kus dobrej práce. Bolo to vidieť aj na našej dnešnej návšteve, kedy bolo vidieť ako je o psíkov krásne postarané. My sme pre vás vybrali troch z nich, ktorí sú momentálne v útulku umiestnený a ktorí majú za sebou ťažký príbeh.

Žilinské školy v TOP 10

Mimovládna nezisková organizácia INEKO, ktorá podporuje ekonomické a sociálne reformy s cieľom odstraňovať prekážky dlhodobého pozitívneho vývoja slovenskej ekonomiky a spoločnosti, zverejnila vylepšené rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. Ktoré a na akých miestach?

Prvý zápas Vlkov v extralige

Minulý rok sa naše mužstvo umiestnilo na 7. mieste, keď po troch rokoch postúpilo do play off. Do tejto sezóny vstupuje mužstvo s ambíciou postúpiť medzi štyroch najlepších. Tomu zodpovedali aj pohyby v mužstve medzi sezónami. Ako vyzerala situácia pred prvým zápasom?

Žilinské cyklobusy

Upravené autobusy využívaju najmä rodiny s deťmi a náročnejších cyklistov. Za lístok platia cyklisti bežnú cenu. Miestenka pre bicykel stojí 50 centov. Cyklobusy tento rok naposledy vyrazia v nedeľu 25. septembra. Koľko cestujúcich previezli v doterajšej sezóne?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM