Jozef Legéň Samospráva

Novinka pre obyvateľov Žiliny: Na webe nájdete audiozáznamy z rokovania poslancov

Mestské zastupiteľstvo sa snaží priblížiť komunálnu politiku čo najbližšie občanom. Každý občan si môže vypočuť rokovania zo zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline. Aj týmto krokom sa mesto snaží o väčšiu transparentnosť.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pre obyvateľov Žiliny: Na webe nájdete audiozáznamy z rokovania poslancov
Zdroj: TASR

Mesto Žilina plní ďalší bod Protikorupčného minima, ktoré bolo prijaté minulý rok s cieľom čo najtransparen­tnejšie spravovať mesto a priblížiť komunálnu politiku čo najbližšie k občanom. Zverejňovaním zvukových záznamov zo zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline na internetových stránkach www.zilina.sk sú prístupné všetkým občanom s možnosťou vypočuť si priebeh rokovania, názory a dochádzku mestských poslancov, ktorí rozhodujú o základných otázkach života v meste.

„Ako som verejne deklaroval už pri prijímaní Protikorupčného minima mesta Žilina, novým prvkom priblíženia samosprávnej politiky všetkým občanom sa stalo zverejňovanie zvukových záznamov z rokovaní mestského zastupiteľstva. Zasadnutia sú síce verejné, ale nie každý občan má možnosť sa ich osobne zúčastniť a niekoľko hodín sledovať dianie v „mestskom parlamente“. Zverejňovaním zvukových záznamov zo zasadnutí mestského zastupiteľstva na internetových stránkach Mesta prinášame občanom možnosť vypočuť si celý priebeh rokovania kdekoľvek, či už doma, v práci alebo na inom ľubovoľnom mieste. Vďaka tomuto občania lepšie spoznajú činnosť zastupiteľského zboru mesta, ktorý často musí prijímať aj nepopulárne rozhodnutia,“ skonštatoval primátor mesta Žilina Igor Choma.

Zvukové záznamy jednotlivých zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline sú dostupné na stránkach Mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM