Správy

Zmeny pre žilinské herne: Mesto stanovilo jasné pravidlá

Mesto bude regulovať umiestňovanie herní. Kde nesmú byť umiestnené prevádzky hazardných hier a kedy nesmú byť otvorené?

Ilustračný obrázok k článku Zmeny pre žilinské herne: Mesto stanovilo jasné pravidlá
Zdroj: TASR

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline schválili úpravu pravidiel pre vznik ďalších herní na území mesta, informuje hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

„Podľa aktuálneho všeobecne záväzného nariadenia mesta nesmú byť prevádzky hazardných hier umiestnené vo vzdialenosti menej ako 200 metrov od školy, školského zariadenia, zariadenia sociálnych služieb pre deti a mládež, zariadenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, zariadenia pre liečbu nelátkových závislostí a ubytovne mládeže,“ dopĺňa Miškovčík.

Herňa zároveň nesmie vzniknúť vo vzdialenosti menej ako 200 metrov od inej herne.

Opatrenia boli vytvorené v snahe znížiť príležitosti obyvateľov k hazardným hrám s dôrazom na osoby mladšie ako 18 rokov.

„Práve táto skupina ľudí sa vo všeobecnosti považuje za najľahšie ovplyvniteľnú skupinu obyvateľstva, preto jej treba venovať zvýšenú pozornosť a ochranu,“ vysvetlil primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Nové pravidlá sa vzťahujú aj na herne, ktoré už sú umiestnené na území mesta Žilina, v prípade, ak sa rozhodnú opätovne žiadať o licenciu na prevádzkovanie.

„Poslanecký zbor rozhodol aj o zákaze hazardných hier počas vybraných štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja v roku 2020. Konkrétne ide o dátumy: 1. január, 6. január, 13. apríl, 1. máj, 8. máj, 5. júl, 29. august, 1. september, 15. september, 1. november, 17. november a 26. december,“ uzavrel Miškovčík.

Foto ilustračné.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Zdroj: Mesto Žilina
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM