Futbal Video

Žilinský tréner Pavol Staňo: V TOP ligách by takéto mužstvo nosili na rukách!

Traja európski súperi sa už museli skloniť pred Žilinou, ktorá je už iba jeden krok od pohárovej jesene.

Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Dvojzápas 3. predkola Európskej konferenčnej ligy zvládli futbalisti MŠK Žilina na výbornú. Vo štvrtkovej domácej odvete nedali kazašskému Tobolu Kostanaj šancu a zvíťazili 5:0, vďaka čomu si vypýtali konfrontáciu s českým Jabloncom, v ktorej už pôjde o postup do skupinovej fázy.

Dominantný výkon

„Žlto-zelení" si priviezli z Kazachstanu jednogólový náskok a na štadióne pod Dubňom ho ešte zveľadili. Do prestávky sa trafili Ďuriš a Rusnák, po zmene strán skórovali Slebodník a dvakrát Bičachčjan.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

„Podali sme dominantný výkon. Veľmi sústredený, disciplinovaný a s veľkým srdcom. Človek sa cíti hrdo, keď stojí vedľa ihriska a vidí tak dobre pracujúce mužstvo. Všetko bolo perfektné, chalanom musím poďakovať. Takéto chvíle si treba užívať, pretože je to výnimočný moment," neskrýval nadšenie tréner Žilinčanov Pavol Staňo podľa oficiálnej stránky klubu.

Športové správy

Atraktívny prejav

Kouč „šošonov“ verí, že atraktívny prejav mladého tímu by mohol osloviť fanúšikov, ktorí si po pandémii koronavírusu iba pomaly hľadajú cestu do hľadiska. „Ak by malo niektoré mužstvo z top zahraničných líg herný prejav ako my, tak by ho podľa mňa nosili na rukách. Teším sa, že tu boli s nami aj diváci a touto cestou ich chcem poprosiť, aby z tribún dávali o sebe ešte viac vedieť. Spoločnými silami to môžeme tu v Žiline posunúť trochu vyššie," vyhlásil Staňo.

Žilinčanov teraz čaká v play off súťaže český Jablonec, ktorý vypadol z Európskej ligy. Na Celtic Glasgow nestačil po prehrách 2:4 doma a 0:3 na ihrisku súpera.

„Zápasov je aktuálne naozaj veľa, pracujeme v podstate nonstop, ale treba si užívať takéto futbalové týždne a tešiť sa z toho. Oddychovať budeme neskôr, teraz treba ešte viac makať. Výsledky nám pomáhajú, chalanom chutí trénovať a zatiaľ to všetko funguje perfektne," prezradil kouč Žiliny. Prvý duel s Jabloncom odohrajú Žilinčania u súpera 19. augusta o 20.00 h, odveta je na programe 26. augusta pod Dubňom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

OBRAZOM: MŠK Žilina - Tobol Kostanaj 5:0
9
Galéria
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM