Šport

Žilinský rýchlik zmení dres: Vieme, kam prestupuje Peter Sagan

Mediálne špekulácie ohľadom prestupu žilinského cyklistu Petra Sagana nabrali reálne kontúry. Žilinský rýchlik vymení dres, získal ho tím ruského miliardára. Slovenský cyklista Peter Sagan sa dohodol na spolupráci s Tinkoff-Saxo od roku 2015.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský rýchlik zmení dres: Vieme, kam prestupuje Peter Sagan
Zdroj: Webnoviny.sk

Vo štvrtok o tom informoval taliansky denník Gazzetta dello Sport s dodatkom, že holandské zoskupenie sa spojí s americkou spoločnosťou Cannondale, ktorá je hlavným sponzorom súčasného Saganovho tímu. Žilinčanova terajšia zmluva stratí platnosť na konci sezóny 2014.

Podľa Gazzetty Cannondale odstúpi od podpory svojho tímu Cannondale Pro Cycling v kalendári World Tour a rozpočet 6,5 miliónov eur prinesie do zoskupenia ruského miliardára Olega Tinkova, kde bude poskytovať aj technické zázemie. Hovorí sa, že Cannondale by mohol nahradiť odstupujúceho sponzora Saxo Bank.

„Boli sme blízko. Majú dobrých ľudí, ale ide o to, že ja som chcel vlastniť celý tím. Podľa ich návrhu by mi patrilo iba 40 percent. Ja by som chcel byť šéfom, jediným vlastníkom,“ povedal Tinkov ešte v decembri minulého roka.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM