Webnoviny - Futbal

Žilinský mladík Jakub Vojtuš do Interu Miláno

Ešte len 16-ročný útočník slovenského futbalového klubu MŠK Žilina Jakub Vojtuš prestupuje do talianskeho Interu Miláno

Informuje o tom oficiálna internetová stránka mskzilina.sk. Taliansky veľkoklub sa dlhodobo zaujímal o talentovaného žilinského hráča, ktorý sa od jesene 2007 rozvíjal vo futbalovej akadémii štvornásobného slovenského majstra. Vojtuš bol už vlani v akadémii „nerazzurri“, kde sa oboznámil s podmienkami, v ktorých sa rozvíjajú budúci hráči Interu. MŠK Žilina vyšla hráčovi a aj jeho rodičom v ústrety, pretože nie vždy má mladý hráč možnosť, aby sa v takomto veku dostal do veľkoklubu ako Inter Miláno. V piatok 22. januára absolvoval Vojtuš v Miláne lekárske testy a následne podpísal s Interom zmluvu. Kluby sa dohodli na prestupovej čiastke 550 000 eur.

„Sme veľmi radi, že sa podarilo zrealizovať tento prestup. Pre MŠK Žilina je to veľmi dobrá reklama. Dokazuje to, že naša mládežnícka akadémia dokáže vychovávať veľké futbalové talenty. Veríme, že Jakub má dostatočný potenciál na to, aby sa v budúcnosti prepracoval až do A-mužstva Interu. Momentálne je ešte na Slovensku, do Talianska by mal odísť začiatkom februára,“ povedal pre agentúru SITA na margo lukratívneho prestupu PR manažér MŠK Žilina Roman Grešo.

Jakub Vojtuš je druhým najmladším hráčom v histórii SR, ktorý nastúpil na ligový zápas v najvyššej slovenskej súťaži. Svoj debut v Corgoň lige v žilinskom drese absolvoval 24. októbra 2009 v zápase FK Senica – MŠK Žilina, keď mal 16 rokov a dva dni. Vojtuš sa narodil v Spišskej Novej Vsi, kde začínal s futbalom. V MŠK Žilina pôsobil od 1. júla 2007, keď prišiel ako starší žiak, ale ihneď začal hrávať o kategóriu vyššie v mladšom doraste pod vedením trénera Vladimíra Kuťku. V súčasnosti hrával v ligovom doraste do 19 rokov opäť pod trénerom Kuťkom na poste krajného stredového ofenzívneho hráča. V mládežníckej reprezentácii SR do 15 rokov odohral deväť zápasov, v ktorých strelil jeden gól. Za SR do 16 rokov odohral 10 zápasov, teraz patrí do slovenského národného výberu do 17 rokov. V lete 2009 bol na turnaji v Japonsku s reprezentáciou SR do 18 rokov, kde absolvoval tri zápasy a strelil jeden gól.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM