Jozef Legéň Hokej

Žilinskí vlci už zarezávajú v príprave: Zopakuje sa v tejto sezóne čaro nového koberca?

Pod taktovkou trénera Jána Nelibu prvýkrát v novej sezóne vykorčuľovali v pondelok predpoludním na ľad aj hráči MsHK DOXXbet Žilina. Vlkov posilnilo množstvo nových hráčov, ktorí by radi po ôsmich rokoch doniesli titul zas do Žiliny.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí vlci už zarezávajú v príprave: Zopakuje sa v tejto sezóne čaro nového koberca?

Pod taktovkou trénera Jána Nelibu prvýkrát v novej sezóne vykorčuľovali v pondelok predpoludním na ľad aj hráči MsHK DOXXbet Žilina. Vlkov posilnilo množstvo nových hráčov, ktorí by radi po ôsmich rokoch doniesli titul zas do Žiliny.

Do druhej fázy spoločnej prípravy sa zapojili všetci hokejisti z prvej časti a pribudli k nim aj nové mená. „Máme tu cez tridsať hráčov, keďže sme dali šancu aj viacerým mladíkom. Prvý tréning absolvovali v dvoch skupinách. V jednej starší a skúsenejší hráči, v druhej mladší hokejisti a hráči na skúške,“ povedal pre predseda predstavenstva klubu Ján Nociar.

Návrat Laca, s ponukou aj ďalší hráči

Po necelej jednej sezóne sa do kádra Žiliny vrátil brankár Marek Laco, z majstrovského Zvolena sa pod Dubeň presťahoval útočník Jaroslav Kalla a novou tvárou v žilinskej hráčskej kabíne je útočník Filip Novák. V minulosti už v Žiline pôsobila aj ďalšia akvizícia klubu do útoku Radoslav Kropáč.

Ponuku na spoluprácu dostal 26-ročný center Ivan Dornič, ktorý hral naposledy za rakúsky Feldkirch. „Otázny je ešte útočník Filip Macejka, ktorý je na skúške v zahraničí. Ak neuspeje, pridá sa k nášmu mužstvu,“ doplnil Nociar.

Prvý prípravný duel pred novou sezónou Tipsport extraligy 2013/2014 odohrajú Žilinčania v utorok 6. augusta doma proti prvoligovej Senici

Titul naposledy pred 8 rokmi

Okrem zmien v kádri prešla menšou úpravou aj šatňa seniorského žilinského tímu – po ôsmich rokoch v nej vymenili koberec s logom klubu. Predtým do seniorskej kabíny pribudol nový koberec pred majstrovskou sezónou 2005/2006. „Bolo by fantastické, keby sa zopakovalo čaro nového koberca aj v aktuálnom extraligovom ročníku,“ cituje žilinský klubový web dlhoročného maséra seniorského mužstva Miroslava Harvančíka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM