Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Žilinskí poslanci zasadnú mimoriadne: Na programe jediný bod

Poslanci sa stretnú na prvom mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v tomto roku. Prejednávať budú dôležitú vec.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí poslanci zasadnú mimoriadne: Na programe jediný bod
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Na mimoriadnom mestskom zastupiteľstve v pondelok 26. februára budú poslanci prejednávať podklady pripravené Mestom Žilina k podávaniu žiadostí o dotáciu na Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDaV) a na úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Ide o peniaze, ktoré mesto plánuje získať a použiť na výstavbu polyfunkčného domu v centre mesta a súvisiace technické vybavenie.

Informácie o pripravovanom mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva poskytla hovorkyňa Mesta Barbora Zigová.

V plánovanom polyfunkčnom objekte na ulici Daniela Dlabača by malo, podľa materiálu určeného na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Žiline, vzniknúť 40 bytových jednotiek a garážové stojisko. Poslanci budú na svojom mimoriadnom zasadnutí prejednávať schválenie podania žiadostí o dotáciu z MDaV SR a úver zo ŠFRB.

Radnica predpokladá získanie dotácie z MDaV vo výške 769 200 eur, v rámci ŠFRB by mal byť na účel výstavby polyfunkčného domu poskytnutý úver vo výške 1 316 620 eur a z vlastných zdrojov plánuje Mesto Žilina investovať 34 580 eur.

Mesto predpokladá, že začiatkom čerpania úverov a pridelenia dotácií bude rok 2019.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM