Barbara Dallosová Správy Samospráva

Žilinskí poslanci rokovať budú: Zmenil sa však termín a pribudli opatrenia

V rukaviciach, rúškach a v iných priestoroch. Poslanci majú na stole niekoľko dôležitých tém, zastupiteľstvo však bude vyzerať inak, než sme zvyknutí.

Z dôvodu prijatých preventívnych opatrení mesta v súvislosti s eliminovaním rizika ochorenia COVID-19 spôsobeným koronavírusom SARS-CoV2 sa najbližšie rokovanie Mestského zastupiteľstva v Žiline uskutoční v pondelok 11. mája. Pôvodne plánované zasadnutie mestského parlamentu dňa 27. apríla sa ruší. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Keďže plánované zasadnutie sa uskutoční za prísnych hygienických opatrení, samospráva odporúča verejnosti namiesto osobnej účasti využiť radšej živé vysielanie na YouTube. Rokovanie sa podľa Miškovčíka z dôvodu preventívnych opatrení presúva z budovy radnice do veľkej zasadačky na Mestský úrad v Žiline.

Opatrenia budú vidieť už na prvý pohľad. Poslanci budú rokovať v ochranných rúškach a rukaviciach. Zasadačka, kde sa bude zastupiteľstvo konať, bude pred rokovaním aj po ňom vydezinfikovaná. Mesto tiež zabezpečí dostatočný odstup medzi poslancami v sále.

„Napriek tomu, že sme denne konfrontovaní s nebezpečnou pandémiou, život sa v meste a na mestskom úrade nezastavil. Aj v tejto náročnej dobe zabezpečujeme pre občanov všetky služby, ktoré je možné robiť a nie sú nijako obmedzené preventívnymi opatreniami. Z objektívnych dôvodov sme museli termín mestského zastupiteľstva posunúť a najbližšie májové rokovanie sa uskutoční za sprísnených podmienok. Čaká nás niekoľko dôležitých tém, ktorým sa budú poslanci venovať,“ vysvetlil žilinský primátor Peter Fiabáne. Dodal, že júnové zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline by sa malo uskutočniť v pôvodne plánovanom termíne, dňa 29. júna.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM