Soňa Vanovčanová Krimi

Žilinskí policajti už obvinili dvoch Čechov (21, 21): Aha, čo skúšali!

Dvaja občania Českej republiky mali v uplynulom týžni zaplatiť v niekoľkých žilinských prevádzkach falošnými bankovkami. Vyšetrovateľ ich už obvinil.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí policajti už obvinili dvoch Čechov (21, 21): Aha, čo skúšali!
3
Galéria

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 21 ročného Jana a 21 ročného Iva (obaja z Českej republiky) zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spáchaného formou spolupáchateľstva. Informoval o tom žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Obvinení muži mali podľa policajného hovorcu v uplynulom týždni zaplatiť za tovar v štyroch žilinských predajniach falšovanými bankovkami nominálnej hodnoty 50 eur. Po predložení bankovky v poslednej prevádzke mali obaja z miesta ujsť na neznáme miesto.

"Obsluha prevádzky predloženie podozrivej bankovky oznámila hneď na políciu. Následne polícia zadržala Jana priamo v prevádzke, po tom ako sa na miesto opätovne vrátil. Policajti kriminálnej polície vykonanými previerkami postupne vypátrali a zaistili všetky predložené falšované bankovky, uviedol Moravčík.

„Počas procesných úkonov bolo zaistených celkovo päť kusov 50 eurových falšovaných bankoviek. Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na obvineného Jana podnet na návrh na jeho vzatie do väzby,“ zdôraznil krajský policajný hovorca.

Ako uvádza polícia, obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem rokov až 10 rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM