Soňa Vanovčanová Krimi

Žilinskí mestskí s dôležitým varovanim: Pozor na týchto Rumunov!

Mestskí policajti v Žiline zaznamenali telefonát so závažnou obavou. Varovanie nielen pre starších...

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí mestskí s dôležitým varovanim: Pozor na týchto Rumunov!
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská polícia (MP) v Žiline zverejnila na svojej facebookovej stránke varovanie pred skupinkou cudzincov s podvodnými úmyslami.

„Počas soboty 15. septembra o 10:00 hodine na operačné stredisko MP zatelefonoval muž, ktorý oznámil že k jeho staršiemu susedovi prišla do dvora skupinka cudzincov a začala mu vymieňať odkvapové rúry na rodinnom dome a on má obavu, aby sa dedko nestal obeťou podvodu,“ uvádza MP, ktorá na mieste zistila štyroch občanov Rumunska vymieňajúcich odkvapy na rodinnom dome.

„Majiteľ domu uviedol, že za "zákazku“ (materiál, práca, doprava) žiadajú 30 eur," podotýka mestská polícia.

„Ale pozor! Suma za prácu je v prvom momente lákavá, avšak na konci práce žiadajú podvodníci niekoľkonásobné sumy s tým, že 30 eur je iba za 1 meter zvodov, nie za celý materiál a prácu. Ľuďom sa vyhrážajú, prípadne sa im potulujú po dvoroch rodinných domov. Preto hliadky zotrvali na mieste do ukončenia prác a dohliadli, aby bola vyplatená len dohodnutá suma bez navýšenia,“ upozorňuje MP na sociálnej sieti.

Mestská polícia odporúča upozorniť na uvedený prípad susedov, známych, rodičov, nakoľko a ako v tomto prípade, všímavosť sa vyplatí.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM