Rôzne Správy

Žilinskí deviataci v monitore nad slovenským priemerom: Ktorá škola bodovala najviac?

Výsledky testovania deviatakov, známeho ako monitor, sú vonku. Pozrite, ako si počínali žilinské základky.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí deviataci v monitore nad slovenským priemerom: Ktorá škola bodovala najviac?
Zdroj: TASR

Deviataci zo základných škôl (ZŠ) v pôsobnosti mesta Žilina dosiahli v aprílovom testovaní výsledky nad celoslovenským priemerom. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Doplnila, že na testovaní sa zúčastnilo 534 žiakov zo 14 žilinských ZŠ, ktorí absolvovali test z matematiky a zo slovenského jazyka a literatúry. ,,Z matematiky dosiahli priemernú úspešnosť 66,75 percenta, pričom celoslovenská úspešnosť je na úrovni 63,1 percenta. V teste zo slovenského jazyka a literatúry mali deviataci zo Žiliny priemernú úspešnosť 64,6 percenta, čo je o 2,3 percenta viac ako celoslovenský priemer. Najlepšími výsledkami sa môže pochváliť ZŠ Karpatská," uviedla hovorkyňa mesta Žilina.

,,Deviataci zo ZŠ na Karpatskej ulici dominovali v oboch testoch. V testovaní z matematiky sa darilo aj ZŠ Martinská a ZŠ s materskou školou (MŠ) Školská," vysvetlila vedúca odboru školstva a mládeže Mestského úradu v Žiline Viera Popluhárová.

V slovenskom jazyku a literatúre boli okrem deviatakov zo ZŠ Karpatská úspešní aj žiaci zo ZŠ Lichardova a ZŠ s MŠ Školská. ,,Zo štrnástich ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina dosiahlo až deväť škôl lepšie výsledky z matematiky, ako je celoslovenský priemer a 10 škôl zo slovenského jazyka a literatúry," dodala Zigová.

Celoslovenské testovanie žiakov sa uskutočnilo 3. a 4. apríla 2019 v 1446 z­ákladných školách, 113 gymnáziách s osemročným vzdelávacím programom a 10 stredných športových školách s osemročným vzdelávacím programom. Na testovaní sa zúčastnili všetci žiaci 9. ročníka ZŠ a aj žiaci 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom, uzavrela hovorkyňa mesta Žilina.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM