Barbara Dallosová Iné športy Šport

Žilinské športovkyne pred veľkou výzvou: Sarah a Hane pôjde v Istanbule o veľa!

Ako mnohé iné odvetvia, aj šport dostal od pandémie poriadne na frak. Žilinský klub má však po dlhých mesiacoch veľký dôvod na radosť.

Ilustračný obrázok k článku Žilinské športovkyne pred veľkou výzvou: Sarah a Hane pôjde v Istanbule o veľa!
Zdroj: Karate klub Žilina

Prestížna súťaž v karate v metropole na hranici dvoch svatedielov, Istanbule, bude aj s účasťou žilinského klubu. O naše zastúpenie sa na K1 Premier League postarajú dve želiezka v ohni, Sarah Hrnková a Hana Kuklová. Prvý z tohtoročnej série svetových pohárov sa uskutoční už tento víkend (12. – 14. 3.).

„Po dlhej pandemickej prestávke je to prvý veľký turnaj, pričom pre väčšinu členov reprezentácie SR je to prvý turnaj vôbec. Nás však teší, že na tejto skúške ohňom sa zúčastnia aj dve pretekárky Karate Klubu AC Uniza Žilina,“ hovorí tréner Karate Klubu AC Uniza Žilina Ján Novosad.

Hana Kuklová bude Žilinu reprezentovať v kategórii športového zápasu kumite žien do 55 kilogramov a jej športová kolegyňa Sarah Hrnková zabojuje v kategóri do 61 kilogramov. „Hanča zasiahne do bojov už v piatok o 18:00 hod. a Sarah o deň neskôr – v sobotu o 12:00 hod. miestneho času,“ konkretizuje Novosad.

Ako zdôraznil tréner, pre nadšencov tohto športu je toto veľký rok. Karate totiž zažije svoju olympijskú premiéru. A práve toto podujatie môže byť pre niektorých športovcov bránou do olympijského sveta. „Niekoľko miesteniek do Tokia je ešte stále v hre a o to náročnejšie boje možno v Istanbule očakávať,“ dodáva žilinský tréner.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Na titulnej foto zľava: Sarah Hrnková, Hana Kuklová

Aktuality zo Žiliny a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM