Jozef Legéň Rôzne

Žilinské prostitútky postávajúce na vstupe do mesta: Dá sa to vybaviť aj za kríkmi!

Pri vstupe do metropoly severu si každý vodič môže všimnúť postávajúce ženy, ktoré ponúkajú svoje telo priamo pri frekventovanej ceste pri Brodne. Obyvatelia priľahlej mestskej časti sú už z tohto výjavu doslova zúfalí, naokolo sa povaľujú použité kondómy či nohavičky.

Ilustračný obrázok k článku Žilinské prostitútky postávajúce na vstupe do mesta: Dá sa to vybaviť aj za kríkmi!
Zdroj: Webnoviny.sk

Takpovediac pracovníčky najstaršieho remesla sa vyskytujú pri dvojprúdovej ceste so železnou pravidelnosťou. Žilinské prostitútky lákajú vodičov svojimi pózami , úsmevom a sú často tak sporo odeté, že jeden by si myslel, či im nie je v tom zima.

Táto časť bola kedysi veľmi navštevovaná rodinkami s deťmi s priľahlých oblastí či mesta. Tomu je však azda už dlhšie koniec. Na rôznych miestach v okolí cesty nájdete povaľujúce sa kondómy, použité nohavičky či odhodené trenírky. V praxi to vyzerá tak, zastaví auto, stiahne okienko a už je to len na ich vzájomnom dohovore.

Pre portál pluska.sk sa jedna z prostitútok vyjadrila: „A čo máme robiť? Rómky nikto zamestnať nechce, musíme si nejako zarábať,“ povedala štyridsaťročná žena, ktorá podľa informácii pluska.sk sa netají, že denne zarobí aj 100 eur, keď sa darí, tak aj päťnásobne viac.

Ďalšia sa vyjadrila bez obáv z pristihnutia pri akte: „Niekedy chodíme aj do bytov, ale dá sa to vybaviť aj tu pod cestou za kríkmi. Nikto tu nechodí, takže nás nikto nevidí,“ obhajujú sa.

Prostitúcia u nás nie je zakázaná, čiže dá sa predpokladať, že tieto „pracovníčky lásky“ len tak odtiaľto neodídu. „Mesto nemá kompetencie na to, aby takúto činnosť zakázalo. Musíme sa obrátiť na štátne orgány, aby to vyriešili zákonom, my by sme to potom obmedzili všeobecne záväzným nariadením,“ povedal hovorca mesta Pavol Čorba pre portál pluska.sk.

foto. ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM